Türk Ocakları Bolu Şubesi Ülkücü Hareketin efsane lideri Alparslan Türkeş için ölümünün 22. yılında ocak binasında mevlidi şerif okuttu. Mevlide katılan Türk Ocaklılar Alparslan Türkeş'i dualarla andı.

Alparslan Türkeş'in vefatının 22. yılında Bolu Şube binasında düzenlenen mevlidi şerife  Türk Ocaklılar yoğun katılım gösterdi. Mevlidi şerif ile başlayan anma programı, Türk Ocaklıların Alparslan Türkeş ile yaşadıkları anılarını anlatmalarıyla devam etti.

Alparslan Türkeş'in siyasetçiden öte büyük bir lider ve devlet adamı olduğunu belirten Türk Ocakları Bolu Şube Başkanı Doç. Dr. Hamdi Zenginbal, Türkeş gibi  bir insanı tanıdığından dolayı kendini şanslı hissettiğini söyledi. Zenginbal, "Alparslan Türkeş, sadece bir partinin lideri değildi, O her şeyden önce büyük bir insan, büyük bir fikir adamı, büyük bir lider ve büyük bir devlet adamıydı aynı zamanda. Ben kendimi O büyük insanı tanıdığım için çok şanslı hissediyorum. Türk gençlerine hep evlatlarım diye hitap ederdi. Ve gerçek bir baba gibi koruyup kollardı. Türk gençliğine en büyük vasiyeti ise, vatan için durmaksızın çalışmaları, kendilerini yetiştirmeleri, işlerinde en iyisini ve en güzelini yapmaları yönündeydi. Buradan bir kere daha rahmetli Başbuğ Alparslan Türkeş’i hayırla yâd ediyorum. Mekânı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

Daha sonra Türk Ocaklılar Alparslan Türkeş ile olan anılarını, anma programına gelen katılımcılarla paylaştı. Özellikle 1980 öncesi Ülkücü Hareket'in içerisinde yer almış Türk Ocaklılar'ın anıları salonda bulunan gençler tarafından ilgiyle dinlendi.

 

Editör: TE Bilisim