Bolu 1.Amatör Kümede 8.hafta karşılaşmaları oynandı. Lider Özel İdarespor, Bolu Belediyespor karşısında şok bir yenilgi alırken, Özel İdarespor’un takipçisi Dörtdivanspor’da Kıbrıscıkspor’a kaybetti. Özel İdarespor aldığı yenilgiye rağmen son iki haftaya girilirken avantajını korudu. Aladağspor ise Taşkestispor engelini 3-0 ile geçti.

Haber: Burhan Yeşiltaş-Fahri Gündüz

ALADAĞSPOR, RÜZGÂR GİBİ ESTİ

Play Off’lar da günün ilk maçında Taşkestispor ile Aladağspor karşı karşıya geldi. Rüzgârlı bir havada başlayan karşılaşmada her iki takımda aşırı rüzgara karşı ayakta kalmaya çalıştı.  İlk golde rüzgara karşı oynayan Aladağspor’dan geldi Aladağspor’dan Efe Kocaman takımını öne geçiren golü attı. İlk 45 dakikada bu golle sona erdi. Karşılaşmada ikinci yarı Aladağspor farkı açmak isterken Taşkestispor ise beraberliği isteyen taraftı. Önde olmanın avantajını iyi değerlendiren Aladağspor, İhsan Çolak ile skoru 2-0’a getirdi. Bu golün ardından oyundan düşen Taşkestispor rakibine karşılık veremezken, Aladağspor’dan İhsan Çolak bir kez daha sahneye çıkıp skoru 3-0’a getirdi. Karşılaşmada başka gol olmayınca mavi beyazlılar haftayı 3 puanla kapadı.

BELEDİYESPOR LİDERİ DEVİRDİ

Bolu Belediyespor ligdeki ikinci galibiyetini liderden aldı. Haftalardır liderlik koltuğunda rakipsiz olarak görünen Özel İdarespor, Bolu Belediyespor karşısında umduğunu bulamadı. Karşılaşmaya iyi başlayan Bolu Belediyespor, Semih Durak ile bulduğu gol ile karşılaşmada 1-0 öne geçti. Bu golün ardından beraberlik golünü arayan Özel İdarespor girdiği pozisyonlardan sonuç alamazken, Aladağspor devre biterken Atacan ile skoru 2-0’a getirdi. İlk yarıda bu skorla bitti. İkinci yarıda skor avantajını iyi koruyan Bolu Belediyespor, Murat Kılıç ile skoru 3-0’a getirdi. Rakibi karşısında maçın favorisi gösterilen Özel İdarespor istediği oyunu sahaya yansıtamazken, Bolu Belediyespor net skorla lidere ilk mağlubiyetini tattırdı.

KIBRISCIKSPOR BAŞLATTIĞI İŞİ BİTİRDİ

Haftanın son maçında Kıbrıscıkspor ile Dörtdivanspor karşı karşıya geldi. Liderin ensesinde olan Dörtdivanspor karşılaşmayı kazanıp puan farkını bire indirmek isterken evdeki hesap çarşıya uymadı. Karşılaşmanın başlaması ile Kıbrıscıkspor oyunun kontrolünü eline aldı. Emre ile karşılaşmada 1-0 öne geçti. Bu golün ardından ikinci golü isteyen Kıbrıscıkspor Halil ile skoru 2-0 getirdi ilk 45 dakika bu skorla bitti. İkinci yarıya daha istekli başlayan Dörtdivanspor karşılaşmanın başlaması ile golü bulan taraf oldu. Penaltıdan Arif takımı adına golü kazandıran oyuncu oldu. Farkı bire indiren Dörtdivanspor arka arkaya rakip kaleye ataklar yaparken bulduğu net gol pozisyonlarında sonuç alamadı. Golü çok isteyen Dörtdivanspor, Kıbrıscıkspor’a sıkıntılı anlar yaşatırken penaltı kazandı. Atışı Arif kullanırken kaleci gole izin vermedi. Yan hakemin uyarısı ile penaltı atışı tekrarlanması istenirken oyun alanı birden karıştı. Kıbrıscıkspor teknik sorumlusu Mustafa Esmer Sahaya girerken karara itirazı sonrası kırmızı kartla oyun dışına gönderildi. Tekrarlanan penaltıyı Arif gol ile sonuçlandırırken skor 2-2 geldi. Beraberlik sayısı sonrası öne geçmek için saldıran Dörtdivanspor girdiği pozisyonlardan üstünlük sayısını bir türlü bulamadı. Karşılaşmada 2-0 önde olmanın avantajını iyi değerlendiremeyen Kıbrıscıkspor’da son anlarda Sercan Güler’in asistinde Anıl Can’ın vuruşunda top Dörtdivanspor ağlarına giderken Kırbrıscıkspor karşılaşmada bir kez daha öne geçti. Haftanın son maçında başka gol olmayınca Kıbrıscıkspor son saniyelerde Dörtdivanspor’un şampiyonluk hevesini de yarıda bırakmış oldu.

Haftanın Takımı: Bolu Belediyespor

Haftanın Teknik Adamı: Feridun Türedi (Bolu Belediyespor)

Haftanın futbolcusu: Can Eser (Bolu Belediyespor)

Haftanın Hakem Triosu: Ömer Faruk Kılıç, Özkan Elikkaya, Bilal Arslan (B.Blediyespor-Özel İdarespor)

Editör: TE Bilisim