Bolu İl Özel İdaresi tarafından ilimizde faaliyet gösteren Amatör Spor Kulüpleri ile sporcular için alınan spor malzemelerin dağıtımı yapıldı.

Haber: Ömer ÇETİNASLAN

Amatör spora destek amacıyla her yıl Bolu İl Özel İdaresi tarafından temin edilen spor malzemeleri, Karaçayır’da bulunan futbol sahasında düzenlenen törenle amatör spor kulüplerine dağıtıldı.

Düzenlenen törene; Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerafettin Çilkara, Bolu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Zekeriya Gökten, İl Genel Meclisi üyeleri, Amatör Spor Kulüp yetkilileri katıldı.

Törende ilk olarak bir konuşma gerçekleştiren Bolu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Zekeriya Gökten, İl Özel İdaresi tarafından dağıtılan malzemeler için emeği geçenlere teşekkür etti.

 “MALZEME ALIMI İÇİN HER YIL ÖDENEK AYIRIYORUZ”

Daha sonra Bolu İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, İl Genel Meclisi olarak amatör sporlar ile uğraşan sporcuların yanında olduklarını ifade ederek, “Biz, İl Genel Meclisi grubu olarak buradayız. Amatör spor faaliyetlerini,  amatör takımlarda maddi ve manevi fedakarlıkta bulunan tüm kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Her yıl, İl Genel Meclisi Kasım ayı bütçe görüşmelerinde amatör spor kulüplerine malzeme alımı noktasında ödenek ayırıyoruz, bundan sonra da ayırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“EN KISA SÜREDE FAALİYETLERİN DEVAM ETMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM”

Yüceer, pandemi sürecinin en kısa sürede atlatılıp spor faaliyetlerinin yeniden başlamasını temenni ederek, “Bu malzemelerin alınmasında emeği geçen İl Özel İdaresi’ndeki arkadaşlarımıza, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu üyelerine ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum. Bu malzemelerin alımında, dağıtımında, nerelere verileceği konusunda İl Genel Meclisi olarak bizim hiçbir müdahalemiz yoktur. Tamamen Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün kontrolünde. Malzemelerin verileceği tüm takımlara hayırlı olsun. İnşallah pandemiden en kısa sürede kurtularak amatör spor faaliyetlerinin devam etmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

“SPOR YAPILMALI, DESTEKLENMELİ, SEVİLMELİ VE TEŞVİK EDİLMELİDİR”

Törende son konuşmayı yapan Bolu Valisi Ahmet Ümit, stresin çağımızın sorunlarından biri olduğunu ve stres atmanın en iyi yollarından birinin spor yapmak olduğunu belirtti. Ümit, “Çağımızın en büyük problemlerinden biri strestir. Stresin en önemli çözüm yollarından biri spordur. Spor; mutlaka yapılmalı, desteklenmeli, sevilmeli ve teşvik edilmelidir. Devletimiz başta olmak üzere imkanı olan tüm kurumlar, buna dikkat ediyor diye düşünüyorum. İlimiz genelinde, 18 tane futbol sahası, 8 tane spor salonu ve 2 tane yüzme havuzu ile devletimiz vatandaşlara hizmet etmeye gayret etmiştir. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“SPORA ÖNEM VERMEYE GAYRET EDİYORUZ”

Bolu’da spora önem verdiklerinin altını çizen Vali Ümit, “Amatör sporları desteklemek üzere yasalar ve imkanlar ölçüsünde, İl Özel İdare’miz her yıl belli miktarda yardım yapmaktadır. Bu sene de bütçe görüşmelerinde belirlenmek suretiyle amatör spor kulüplerine verilmek üzere malzeme tespiti yapıldı. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun önerileri doğrultusunda gerekli dağıtımlar sağlandı. Bugün de teslimatlar yapılacak. Boluspor başta olmak üzere ilimiz ve ülkemizdeki tüm sporculara başarılar diliyorum. Spor sağlıktır, güzelliktir, iletişimdir. Spora önem vermek lazım, biz buna önem vermeye gayret ediyoruz” dedi.

 “GEREDE’DEKİ YÜZME HAVUZUNA BAKIM VE ONARIM YAPILACAK”

Vali Ahmet Ümit son olarak Gerede ve Karaçayır’da bulunan yüzme havuzlarında yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi verdi; “Karaçayır’daki kapalı yüzme havuzu inşaatı durmuştu, bu yıl tekrar başlatıldı. İhalesi yenilendi ve 500 gün süre verildi. İnşallah bu süre dolmadan önümüzdeki yılın ortalarında hizmete sunulacağını düşünüyoruz. Öte yandan Gerede’de bulunan yüzme havuzu da Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün işletmesine yönlendirilmiştir. Burada bulunan yüzme havuzumuz da bakım ve onarımdan geçirilecektir. Sporseverlere daha güzel hizmet verebilmek için bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışmalarımız devam edecektir.”

Editör: TE Bilisim