İlçelerde sebze-meyve yetiştiren çiftçiden ürün alarak, konserve üretimi yapması beklenen Anabolu Konserve Fabrikasının, kapıları zincirlenerek kilitlendi.

Haber: Oğuzhan Eke

Açılışı, 23 Nisan’da yapılan, Bolu Belediyesi bünyesinde Anabolu Konserve Fabrikasında kapılar kilitli. Şehre ve ilçelere büyük katkılar sunacağı ifade edilen fabrikanın açılışından bu yana herhangi bir üretim görüntüsü ya da fotoğrafı kamuoyuyla paylaşılmadı.

İLÇELERDEN ÜRÜN ALINACAKTI

Fabrikada yapılacak üretimde Bolu’nun ilçelerinde yetiştirilen ürünlerin değerlendirilmesi hedefleniyordu. Konuyla ilgili fabrikanın temel atma töreninde konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan; Seben, Kıbrıscık, Mudurnu gibi ilçelerdeki çiftçilere destek sağlanacağı belirtilerek, “Üreticilerimizi bir araya getirmek için, ürettiği malı ‘nereye satarım?’ korkusu yaşamamaları için biz bu kooperatifi kurduk ve akabinde bu konserve fabrikasını kuruyoruz. Geçen sene Mudurnu ilçemizde fasulyeler pazar bulunamadığı için hasat edilemeden tarlada bırakıldı” dedi. Ancak ilçelerdeki üreticilerin fabrikyaa ürün teslimini nasıl yapacağına dair net bir bilgilendirme yapılmadı.

“ÜRETİMİNE YENİ BAŞLAYABİLDİ”

Öte yandan Başkan Özcan, 19 Ağustos tarihinde Twitter üzerinden katıldığı sesli sohbet odasında, fabrika için, “Bizim kurduğumuz konserve fabrikası bürokratik ve teknik sebeplerden dolayı 23 Nisan’da açılmasına rağmen, üretime yeni başlayabildi. Ama çözdük sorunları” ifadelerini kullandı.

Anabolu Konserve Fabrikasında 45 farklı ürünün üretilmesi öngörülüyordu.

Editör: TE Bilisim