Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla gençlerimizde var olan milli tarih şuurunun daha da geliştirilmesi, vatan ve bayrak sevgisinin pekiştirilerek gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla hayata geçirilen “Anadolu Gönül Yolu 81 Genç 81 Bayrak” etkinliği kapsamında ay yıldızlı şanlı Bayrağımız 7 bölgeden yola çıktı.

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Marmara Bölgesinde bulunan tüm illeri dolaşacak şanlı bayrağımız için Bolu’da devir teslim töreni düzenlendi.

Düzce’den şanlı bayrağımızı Bolu’ya getiren Düzce İl temsilcisi Furkan Çayan, “Sevgili kardeşim, rengini atalarımızın kanlarından almış bu şanlı bayrak ulusumuzun bağımsızlık sembolüdür. Temsil edildiği her yerde kahraman ulusumuzun gurur kaynağı olmuştur. O’nu teslim aldığım an’dan bu an’a kadar gururla taşıdım. Sizin de bu kutsal emaneti koruyup, yücelteceğinize inanıyor, aldığım gibi öperek size teslim ediyorum” diyerek Türk Bayrağını Bolu İl Temsilcimiz Hilal Yastık’a teslim etti.

ŞANLI BAYRAĞIMIZI ÖPEREK TESLİM ALDI

Bolu İl Temsilcimiz Hilal Yastık, “Sevgili kardeşim, rengini atalarımızın kanlarından almış bu şanlı bayrağın ulusumuzun bağımsızlık sembolü olduğunu biliyor ve teslim almaktan gurur duyuyorum. Bu an’dan itibaren teslim edeceğim an’a kadar gururla taşıyacağıma, bu kutsal emaneti koruyup yücelteceğime ve benden sonraki kardeşimize teslim edeceğime söz veriyorum” diyerek şanlı bayrağımızı öperek teslim aldı.

ÇANAKKALE ZAFERİYLE BERABER TÜRK MİLLETİ DÜNYADAKİ ŞEREFİNİ, ŞANINI VE ŞÖHRETİNİ PERÇİNLEMİŞTİR”

Çanakkale Savaşı ve Çanakkale Zaferi’nin şanlı tarihimizin çok önemli dönüm noktalarından bir tanesi olduğunu belirten Bolu Valisi, “Çanakkale Savaşı, ruhun çeliğe karşı, Hak’kın batıla karşı, mazlumun zulme karşı, Hilal’in haç’a karşı vermiş olduğu çok anlamlı ve çok mübarek bir savaştır. Çanakkale, sadece insanların bir araya gelerek vuruştuğu metre kareye binlerce merminin düştüğü yer değil, aynı zamanda çiçeklerimizin, Alaylarımızın, 57. Alayımızın da yok olduğu, yüzbinlerce şehit verdiğimiz ama Türkiye Cumhuriyeti’nin kapısını araladığımız çok müstesna bir vatan parçasıdır. Çanakkale Zaferiyle beraber Türk Milleti varlığını, gücünü, inancını, ezanını, zaferini, bayrağının şanını ve şöhretini dünyaya bir kez daha düvel-i muazzamaya karşı ilan etmiş ve dünyadaki şerefini, şanını ve şöhretini perçinlemiştir” dedi.

Bolu Valisi, “Biz de bugün ecdadımızın onurlu evlatları, torunları olarak ecdadımızla gurur duyarken, Gazi Mustafa Kemal’in şahsında tüm şehitlerimizi ve aynı zamanda yüz yıllar öncesinde orasının nasıl bir tehdite maruz kalabileceğini gören kalelerin (1463 yılında) banisi Fatih Sultan Mehmet’ten tabyaların banisi Abdülhamid’e varana kadar bütün emeği geçen herkesi şükran ve rahmetle anıyorum.

“ŞANLI BAYRAĞIMIZIN ABİDENİN GÖNDERİNE ÇEKİLMESİ AYRI BİR ANLAM İFADE ETMEKTEDİR”

81 ilimizde gençlerle buluşan ve gençler marifetiyle taşınan şanlı bayrağımızın Abidenin gönderine çekilmesi ayrı bir anlam ifade etmektedir. Bu bize gösteriyor ki, gelecek bizimdir, gelecek nesillerimizindir. Bayrağımız şanıyla şöhretiyle gönderimizde ve göklerimizde dalgalanmaya devam edecek, Rabbimiz bizleri bayrağımızın gölgesinden, ezanımızın sesinden ve bu güzel vatanımızdan ayırmasın, vatanımızı, milletimizi, bayrağımızı, sancağımızı korusun ve bizleri hak’kın hukukun temsilcisi ve hizmetçisi eylesin. Gençlerimizin el ele, kol kola, gönül gönüle taşıdığı, Çanakkale’de göndere çekilecek olan şanlı bayrağımızın ilimize ve akabinde ilimizden de sonraki illere ulaşmasında emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.

Anadolu Gönül Yolu 81 Genç 81 Bayrak etkinliği kapsamında Düzce İlinden Bolu’ya getirilen Türk Bayrağı Bilecik’e teslim edilerek Marmara Bölgesini dolaşarak diğer bölgelerdeki bayraklarla beraber 18 Mart günü Çanakkale Şehitler Abidesi’nde göndere çekilecek.

 

Editör: TE Bilisim