Sol Parti Bolu İl Örgütü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’nin anayasa gündemine ilişkin değerlendirme yaparak, tüm muhalefete “Anayasa Gündemini Reddedin” çağrısı yaptı.

Haber: Aslı Akış

Sol Parti Bolu İl Örgütü tarafından, muhalefetin sağcılık yarışı ile başörtüsü gündemi üzerinden AK Parti’ye manevra alanı açtığının vurgulandığı açıklamada, “Başörtüsü ve anayasa gündemini bırakın, halkın gerçek gündemlerine yüzünüzü dönün” denildi.

“DİNCİLİK YARIŞINDAN ÜLKENİN HAYRINA HİÇBİR ŞEY ÇIKMAZ”

İktidar ve muhalefete karşı önemli mesajların verildiği açıklamanın devamında; “İktidarıyla muhalefetiyle girişilen bu dincilik yarışından ülkenin hayrına hiçbir şey çıkmaz. Özgürlükleri savunmak bugün tarikatlardan Diyanet’e şeriatçı baskıya eşit yurttaşlık hakkı olarak laiklik mücadelesinden geçiyor.  Bugün yapılması gereken sağcılık yarışıyla siyaseti din ve kimlikler çemberine hapsetmek değil; tam aksine insanların açlıkla boğuştuğu, yakıt ve barınma sorunlarının zirve yaptığı bir kara kışın başındayken emekçilerin en geniş birliğini sağlamak üzere seferber olmaktır.” İfadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilisim