Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gebelerin yeni tip koronavirüse yakalanmalarında artış yaşandığını vurgulayarak, "Bu, salgının seyrinde yeni bir durum. Anne adaylarımız tereddüt etmeden aşılarını olmalılar." ifadesini kullandı.

Hamileler, koronavirüs vakalarında en riskli gruplar arasında yer alıyor. Son zamanlarda pandemi nedeniyle, hamilelik döneminde hayatını kaybedenlerin sayısı da azımsanmayacak kadar fazla. Ancak hamileler, çeşitli nedenlerden dolayı aşı yaptırıp yaptırmama konusunda kararsız kalıyor ve çoğu zaman yaptırmamayı tercih ediyor. Bakan Koca, gebelerin hastalığa yakalanma oranında artış olduğuna işaret ederek, anne adaylarını aşı olmaya çağırdı.

“GEBELERİMİZİN AŞI OLMALARINDA TEREDDÜT YOK” 

Koca, Bilim Kurulu'nun, bağışıklık sistemi zayıf vatandaşları özel olarak ele aldığını ve aşı olma durumlarını değerlendirdiğini belirterek, “Bu durumda olan vatandaşlarımızın aşılarını tamamlamak üzere özel bir çalışma yürütüyoruz. Benzer durumda gebelerimizin de hastalığa yakalanmalarında artış yaşanmıştır. Bu salgının seyrinde yeni bir durum. Gebelerimizin aşı olmalarında bir tereddüt olmaması gerektiği bir kere daha bilim kurulumuzca ortaya konmuştur. Anne adaylarımız tereddüt etmeden aşılarını olmalılar.” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilisim