Karşılık beklemeden vermenin, şefkatin, bağışlamanın, hoşgörünün ve eşsiz sahiplenişin en güzide mimarları Annelerimiz…

Bizleri doğuran, doyuran, sağlıklı bir şekilde büyüten, evlatları uğruna canını bile hiçe sayan, “Dünyadaki en iyi ve vefalı” diye başlayan cümleler bile, bir annenin gerçek değerini anlatmaya yetmez. Bir annenin varlığı, çocuğu için en büyük hazinedir. Ne mutlu, annelerini, layıkıyla sevenlere; onları her zaman hatırlayanlara, annelerine en güzel şekilde hizmet edenlere, annelerinin hayır dualarını alanlara…

Emekli anaokulu öğretmeni annesi Emine Özcan’ın hayır duası alarak her yola çıkan, 4 kez milletvekili seçilen şimdilerde Bolu’nun Belediye Başkanı Tanju Özcan işte o evlatlardan bir tanesi…

Özel Haber: Aslı Akış

TANJU ÖZCAN’IN GÖZÜNDEN ANNESİ EMİNE ÖZCAN

Başta annesi Emine Özcan ve eşi Meral Özcan olmak üzere tüm annelerin gününü kutlayarak sözlerine başlayan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan; “Annelik gerçekten çok kutsal. 9 ay karnınızda taşıyorsunuz, çocuk tamamen sizden besleniyor, sizin bir parçanız olarak dünyaya geliyor; o anlamda annelik duygusunu bizim babalar olarak anlayabilmemiz mümkün değil. Anneler ile çocuklar arasında genellikle çok farklı bir bağ oluşuyor.

HEM ANNESİ HEM ÖĞRETMENİYDİ…

Benim şöyle bir şansım oldu; çocukluğumda annemi çok sık gören bir çocuktum çünkü annem aynı zamanda anaokulu öğretmenimdi. Yani kendimi bildim bileli annemle birlikte okuldaydım. Öyle bir bağımız var ki; ben aşağı yukarı her gün konuşuyorum annemle. Öğrencilik yıllarımda her gün arıyordum. Annem çok evhamlı bir kadın. Birinden “Tanju Bey öksürmüş” diye duysa hemen telaşla beni arıyor, rüyasında beni görüyor “kötü bir şey mi var, sıkıntın mı var” diye arıyor. Hala uğradığımda “oğlum bir şeye ihtiyacın var mı, paran var mı” diye soruyor.

“ANNEMİN GÖZÜNDE HALA ÇOCUK GİBİYİM”

Yaş 47 oldu, 4 kez Milletvekili seçildim, Belediye Başkanı seçildim ama ben herhalde annemin gözünde hala çocuk gibiyim. En büyük duası da “ben hayattayken Allah sana zeval vermesin” diyor. Gerçekten güçlü bir bağımız var. Herkes annesini çok sever, ben de annemi çok seviyorum. Sağlık problemleri var, o yüzden bazen ararken çekine çekine arıyorum acaba tansiyonum mu yüksek diyecek, bir de kan sulandırıcı ilaç kullanıyor yıllardır, kalbindeki kapak değişti. Sürekli olarak kontrol etmek durumunda kalıyorum bende. Ama çok şükür şu anda iyiler. Salgın döneminde çok fazla görüşemedik, muhtemeldir ki anneler günü ve bayramda da kısıtlamalardan dolayı görüşemeyeceğiz.  Tüm annelerin anneler gününü kutluyorum. Hepsinin ayrı ayrı ellerinden öpüyorum. Dünyanın en kutsal vazifesi bence çocuk doğurmak.

ANNESİNİN HAYIR DUASINI ALDI

Belediye Başkanı seçildiğim akşam hiçbir yere gidebilme şansım olmamıştı, saat 2’ye kadar hep dışarıdaydım. Saat 2’de Rasim Bey’in evine gidip soluklandık. Belediye Başkanlığı kampanyası öncesinde önce annemlere gittim, hayır dualarını aldım. Benim iki babam var diyorum hep; bir kendi öz babam bir de İzzet Babam… Sonra İzzet Baba’nın mezarına gidip, duamı edip öyle göreve başlamıştım” şeklinde konuştu.

"ANNE MERAK ETME!"

Başkan Özcan, kendisini dünyaya getiren ve ona emek veren annesine seslenerek; “Ben çok çalışıyorum. Sağlığım, sıhhatim gayet iyi. Beni merak etmene gerek yok. Sen beni çalışmak için dünyaya getirmişsin ben de bunun gereğini yapıyorum. Çalışmadığımda mutlu oluyorum, yoğun olmadığımda mutlu oluyorum. Sağlığımla ilgili hiçbir sıkıntım yok. Bir kötü alışkanlığım var; sigara kullanmak. Onu da en kısa zamanda bırakacağım.” dedi.

"ANNE HEP ANNEDİR, ÇOCUKSA HEP ÇOCUKTUR"

“Anneliği bir parçada olsa annemden öğrendim” diyen, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın Emekli anaokulu öğretmeni Emine Özcan. Evlat sevgisini hiçbir sevgiye değişmeyen, çocukları gülünce gülen, üzülünce üzülen ve kaç yaşında olursa olsun ‘Anne annedir, çocuksa hep çocuktur’ vurgusuyla anne sevgisini yüzündeki gülümsemesi, sesindeki titreyiş ve heyecanıyla bizimle paylaşan Emine Özcan’ın gözünden Tanju Özcan…

“Annelik sadece bir çocuğu dünyaya getirmekten ibaret değildir. Anne duygularını, düşüncelerini, karakterini şekillendiren en önemli rol modeldir. Annelik içgüdüseldir derle. Bazı şeyler içgüdüseldir ama ben anneliği bir parçada annemden öğrendim. İşte annelik böyle bir şeydir. Çocuk kaç yaşında olursa olsun anne hep annedir, çocuksa hep çocuktur. Anne hep koruyucu, sahiplenici kendi rahatından uykusundan ödün veren kişidir.

“VATANINA MİLLETİNE HAYIRLI EVLATLAR YETİŞTİRDİĞİMİ DÜŞÜNÜYORUM”

Ben çocuklarım gülünce gülen, üzülünce üzülen bir anneyim. Onların günlük haberlerini almadan uyuyamam. Her gün mutlaka telefonla görüşürüm. Çocuklarımın başarılarından dolayı guru duyan bir anneyim ben.  Benim bir oğlum bir kızım birde gelin kızım var. Kızım doçent ve bir özel şirkette çalışıyor. Gelin kızım öğretmen resmi bir kurumda çalışıyor. Oğlum milletvekilliği yaptı şimdi Bolu Belediye Başkanı oldu. Çocuklarımın başarıları için her zaman dua ediyorum. Vatanına milletine hayırlı evlatlar yetiştirdiğimi düşünüyorum.

“KAÇ YAŞINA GELİRSE GELSİN BENİM YANIMDA YİNE ÇOCUKTUR”

Benim için anne hep annedir, çocuk da hep çocuktur. Benim oğlum 50 yaşında da olsa benim yanımda yine çocuktur. Hala terlediği zaman oğlum terledin, paltonu al diyebiliyorum. Yemeğini yemediği zaman oğlum yemeğini yemedin mi, yemek ye diyorum. Her şeyine yine de müdahale edebiliyorum yani. Yapar, yapmaz onu kendisi bilir artık. Çocuklarım anneler gününde mutlaka ziyaretime gelirler ve hasret giderirdi. Ancak Kovid-19 salgını yüzünden anneler gününde ziyaretler kısa sürüyor. Bu vesileyle ben tüm annelere sağlıklı günler diler anneler gününü kutları”

Editör: TE Bilisim