Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi tarafından, Bolu Belediyesi ve Bolu İl Sağlık Müdürlüğü iş birliği ile anneler üniversitede isimli bir proje hayata geçiriliyor.

22 – 26 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek proje için Bolu Belediye Başkanlık Makamında protokol imza töreni düzenlendi.

MEHMET FATİH YALINIZ 

Annelerin ve anne adaylarının eğitiminin hedeflendiği proje kapsamında, kendini geliştirmek isteyen anne ve anne adaylarına üniversite ortamı tanıtılacak ve bir dizi eğitimler verilecek.

Anneler Üniversitede projesinde, anne, baba ve çocuk arasındaki iletişim, aile içi iletişim, ilkyardım, hastalıkların önlenmesi, gıda güvenliği, zaman yönetimi gibi konular hakkında annelere ve anne adaylarına eğitimler verilecek.

22 Ekim’de başlayacak olan projenin protokol imza törenine, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Bolu İl Sağlık Müdürü Muhammed Emin Demirkol ve projede eğitimci olarak yer alan öğretim üyeleri katıldı.

Protokol imzalandıktan sonra açıklamalarda bulunan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, proje hakkında detaylı bilgiler verdi. Alişarlı şöyle konuştu; “Hocalarımız bana böyle bir proje ile geldi. Bunu hayata geçirebilir miyiz? Dediler. İnceledik, proje hoşumuza gitti. Başkan Bey’le görüştük, Sağlık İl Müdürlüğü ile görüştük, bir içerik hazırlandı. Kim ne yapacak belirlendi ve proje ortaya çıkmış oldu. Burada öncelikli olarak anne eğitiminden bahsediyor ama ondan ziyade, liseyi bitirmiş ama üniversiteye bir türlü adımını atamamış anne ve anne adaylarının üniversite özlemini gidermek için başlattığımız bir proje bu. Burada birinci maksadımız bunlar üniversiteye girdikten sonra kampüsü gezdirir, fakülteleri tanıtabilirdik, bu şekilde de özlem giderebilirlerdi. Ama gelmişken, üniversitemize, onlara hayatlarında da faydalı olacak, çocuklarının eğitiminde faydalı olacak bazı bilgiler de aktaralım istedik. Bu noktada, bir eğitim kadromuz var. Keza bu projede eğitimci olarak kendim de yer alıyorum. Benim anlatacağım konu da gıda güvenliği üzerine olacak. Burada stresle baş etme var, aile içi şiddeti önleme ile ilgili konular var, zamanı kullanma ile ilgili konular var, sağlığı koruma ilgili var, para ile ilgili konu var, bir çok konu var. bir çok yönlü eğitimler var ve uzman kişiler tarafından eğitim verilecek.

Mesela bir anne marketten gıda alırken, nelere dikkat edecek, soğuk gıda, donmuş maddeler, temizlik maddeleri, markette kalış süresi eve geçiş süresi nedir bunlar hakkında bilgiler vereceğiz. Gıda eve geldiğinde, donmuş, gıda var hazır gıda var, bunlar nasıl depolanacak, nelere dikkat edilecek. Pişirirken nelere dikkat edecek onlar hakkında bilgiler vereceğiz. Burada eğitimini vereceğimiz bütün konular annelerin faydasına olacak şekilde. Bunu da aile ile paylaşacak şekilde aktaracağız. Bunda maksadımız şu, eğer biz bir anneyi bu şekilde hayata kazandırabilirsek, aynı zamanda bir aileyi kazanmış olacağız. Bunun bir çarpan etkisi olacak. Bu projede kullandığımız slogan da bilinçli anneden sağlıklı toplumadır. Hedefimiz de bu.”

Editör: TE Bilisim