Bolu Sağlık İl Müdürlüğü, “emzirme haftası” kapsamında hastane, gebe okulları ve ilçelerde stant açarak bilgilendirme yapıyor.

Haber: Ebru Buket Dönmez

Ekim ayının ilk haftası kutlanan “1-7 Ekim Emzirme Haftası” kapsamında, Bolu İl Sağlık Müdürlüğü anneler ve anne adaylarına emzirmenin önemi, emzirme teknikleri, emzirmenin bebeğe ve anneye faydalarıyla birlikte anne sütünün yararları konusunda bilgi vermek amacıyla hastaneler, gebe okulları ve ilçelerde stant açtı.

“ANNE VE ANNE ADAYLARINI BİLGİLENDİRİYORUZ”

Müdürlükten yapılan açıklamada, “Emzirme, bebeklerin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için en uygun beslenme yöntemidir. Dünya Sağlık Örgütü (WHO), bebeklerin ilk 6 ayda sadece anne sütü ile beslenmesini ve altıncı aydan sonra da uygun besinlerle beraber emzirmenin iki yaş ve ötesine kadar sürdürülmesini sağlıklı yaşam için vazgeçilmez seçenek olarak önermektedir. Yarınlarımızın daha sağlıklı olması, tüm bebeklerimize anne sütüyle beslenme hakkının tanınması, hiçbir bebeğimizin bu haktan mahrum edilmemesi amacıyla her yıl ekim ayının ilk haftası “Dünya Emzirme Haftası” olarak kutlanmaktadır. Gebeliğin sonlanarak anne ve bebeğin buluştuğu ve bebeğin anne sütüyle tanıştığı zamandan ilham alınarak yılın 40. haftası olan 1-7 Ekim tarihleri seçilmiştir ve söz konusu hafta içinde tüm Türkiye’de konunun önemi vurgulanarak çeşitli aktiviteler ve eğitimler planlanarak uygulanmaktadır. Bu kapsamda ‘ALTIN BEBEK DOSTU’ olan ilimizde bulunan hastanelerde, gebe okullarında ve ilçelerimizde düzenlenen panayırlarda yapılan çeşitli etkinliklerle annelere ve anne adaylarına emzirmenin önemi, emzirme teknikleri, emzirmenin bebeğe ve anneye faydalarıyla birlikte anne sütünün yararları konusunda bilgi verilmiştir. Emzirme haftası boyunca açık kalacak stantlarda, emzirme ve bebek beslenmesini anlatan broşürler dağıtılarak bilgilendirme yapılmış ve anne sütünün önemi bir kez daha vurgulanmıştır” sözlerine yer verildi.

“ALTIN BEBEK DOSTU”YUZ

Geçtiğimiz hafta, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” dahilinde ilimizde Merkez 68 nolu, Merkez 69 nolu, Gerede 12 nolu, Yeniçağa 4 nolu Aile Hekimlerinin “Altın Bebek Dostu” ünvanı aldığını duyurulmuştu.

Editör: TE Bilisim