29 Ağustos tarihinde, Bolu Belediyesi’nin desteğiyle Bolu Pazarı’nda ilk kez kurulacak antika pazarı koleksiyonerlerin buluşma adresi olacak.

HABER: SERVET GÖKÇEK

Ankara, İstanbul, Eskişehir gibi illerde devamlı olarak düzenlenen ve meraklıları tarafından yoğun ilgi gören, antika pazarı etkinliği, ilk kez Bolu’da da düzenlenecek. “Antika Pazarı”nda; el sanatları, kültürel ürünler, değerleri kitaplar, yağlı boya resimleri, heykel, eski teknolojik aletler gibi pek çok ürün sergilenecek. Antika pazarı, ilerleyen süreçte her ayın sonra pazar gününde, Bolu Pazarı’nda yer alacak.

 “Herkesi de davet ediyoruz”

Bolu’da ilk kez düzenlenecek etkinlikle ilgili detaylı bilgi veren, Organizasyon Yöneticisi Turgay Akkaya, “İlk önce el sanatlarıyla başladık bu işe. Ondan sonra antikaya merakımız baya sardı. Bolu’da önde gelen tabi ki önde gelenleri var. Biz daha tabiri yerindeyse zurnanın son deliğiyiz. Bolu’da bunu daha önceden yapmış ve gerçekten de gerçek değerlere sahip, gerçek antikalara sahip insanlarla buluştuk. Daha sonra Ankara, İstanbul, Bursa gibi antika pazarlarını gezdiğimizde bu işe merak uyandık. Daha sonra Bolu’da neden böyle bir şey yok diye tartışırken büyüklerimizi öncülüğüyle, sonra Bolu Belediyesi’nin yardımıyla bu işe başlayalım dedik. Bu şekilde devam ediyoruz. Ankara, İstanbul, Eskişehir gibi illerden büyük katılımcılar toplayacağız Bolu’daki yerimizde. Ayın 29’unda pazarımız gerçekleşecek. Herkesi de davet ediyoruz. İl, ilçe, merkezdeki bu işe merak saranları herkesi davet ediyoruz. Elinde emare olanlar da mutlaka çevre ilçelerden gelenler de bu pazarda değerlendirebilirler. Pazarımız her ayın son pazarı olacak” dedi.

“KÜLTÜREL VE SANATSAL BİR ORGANİZASYON”

Antika pazarının kurulmasında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın desteğine dikkat çeken Organizasyon Yöneticisi Ercan Eroğlu; “Bolu Belediyesi ile bir çalışmamız var. Sağ olsun Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Bolu’da bu şekil, kültürel ve sosyal bir etkinlik kapsamında Bolu Antika Kültür ve Sanat pazarı projesini kendisine sunduğumuzda bunu gerçekten çok beğendi. Bolu içinde uygun görmüştür. Bolu Belediyesi olarak maddi manevi tüm imkânları tarafımıza sunmuştur. Bolu’muza bu şekil güzel bir proje kazandırdığımız için biz Bolulu antikacılar olarak çok mutluyuz. İlki bu Ağustos’un 29’unda olacak. Sonrasında süre gelir şekilde her ayın son pazar günü olacak. Türkiye’de muhtelif yerlerde örnekleri vardır. Ankara Ayrancı Antika pazarı her ayın ilk pazar günüdür. Bizde her ayın son pazar günü Bolu Antika Kültür ve Sanat pazarı olarak organize ettik. Kültürel ve Sanatsal bir organizasyondur. Buna sadece antika olarak bakmamak lazım. Mesela pazarımızda neler olacak? Tabi ki antika, koleksiyonluk ürünler olacak ama bunun yanında el sanatları, sanat ürünleri, kültürel ürünler, mesela sahaflarımız gelecek. Dolayısıyla burada vatandaşımız eski kitaplara veya gerçekten değerleri kitaplara vs. ulaşabilecek. El sanatlarına ulaşabilecek. Yağlı boya resimlerdir, heykeldir vs. bu tür ürünlerinde alım ve satımının olmasını istiyoruz. Bolu’ya Kültürel ve Sosyal bir platform kazandırmak istiyoruz. Gerçekten Bolu’da Sanata ve Kültüre hayran olan ilgisi olan herkesi bu organizasyona bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 “Bugüne kadar Bolu’da böyle bir organizasyon yapılmadı”

Gönüllü Organizasyon yöneticilerinden bir antika severi ise Bolu’da ilk defa gerçekleşecek olan antika ve sanat parkı ile ilgili, “Antika ve koleksiyon kültürü alanında küçük bir işyerim var. Bu işi uzun yıllardır yapan biriyim. Aynı zamanda kendime ait koleksiyonlarım var. Bolu’ya ait eski fotoğraflar, obje kısmı, bölge kısmı gibi şahsi koleksiyonlarım var. Her ayın son pazar günü, ilkini bu ayın 29’unda açıyoruz. Buradaki amacımız, Bolu’da sanat, antika ve kültür birikimiyle ilgili insanları, esnafları, el sanatlarıyla ilgili uğraşı yapan kişileri bir araya getirerek katkı sağlamak. Bugüne kadar Bolu’da böyle bir organizasyon yapılmadı. Bolu’da bir ilk olacak. İnşallah güzel olacak. Bu Antika ve Sanat pazarları Ankara, İstanbul gibi büyük şehirlerde zaten uzun yıllardır yapılıyor. Bende 2000–2008 yılları arasında Ankara Ayrancı Antika pazarı var. Orada uzun yıllar 8 sene sergi açtım. Çok rağbet görüyor bu pazarlar. Bizde bu eksikliği Bolu’da giderelim dedik. Bölgemiz açısından da güzel olacak. Ankara’da, Eskişehir’de, Bursa’da, İstanbul’da, Yalova’da, Kocaeli ve Adapazarı’nda da yapılıyor bu pazarlar. Bolu’da da olsun istedik. Devamı da gelecek. Ben umutluyum. Pazarın konumu bellidir. Yaptığımız amaç belli. Bu kültür yaşasın, bu bir ilk olacak. Devamının geleceğine de ben inanıyorum. Olumlu tepkilerde gelecek. Hepimiz için hayırlı olur inşallah” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim