Aşağısoku Mahallesinde bulunan 5 katlı apartmanda çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından dairelere sıçramadan söndürüldü.

Haber: Servet Gökçek

Edinilen bilgiye göre, Aşağısoku Mahallesi üzerinde bulunan 5 katlı apartmanda elektrik panosundan kaynaklı yangın çıktı.

Apartmandan dumanların çıktığını gören vatandaşlar durumu polis, itfaiye ve 112 ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, 24 dairelik apartmanda bulunan vatandaşları tahliye ederek söndürme çalışması başlatıldı. Olay yerine aynı zaman Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürü Hüseyin Kazlı’da geldi.

İtfaiye ekiplerinin çalışmaları sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yaklaşık 40 dakika süren söndürme çalışmasında herhangi bir can kaybı yaşanmazken, apartman yöneticisi İ.K. apartmanda kimsenin kalmadığından emin olmak için bütün daire sakinleriyle tek tek konuştu.

Apartman sakini kadın, yangın söndürme çalışmaları esnasında evinde kedilerinin bulunduğunu ve durumundan endişe duyduğu için itfaiye ekiplerinin kedilerini kontrol etmesini istedi. İtfaiye ekipleri kedileri kurtarmak için çatı katından daireye giriş yaptı. Kedilerin sağlık durumlarının iyi olduğunu gören itfaiye ekipleri apartmandan çıkarak kedilerin sahibini bilgilendirdi.

“GETİRSEYDİNİZ HAKKIMI HELAL EDERDİM”

İtfaiye ekiplerinin bilgilendirmeleri esnasında ‘hakkınızı edin’ demelerine karşılık kedilerin sahibi “hakkımı helal etmiyorum” yanıtı verdi.

İtfaiye erinin, “kedileriniz çok sağlıklı. Ben onları tutamadım. Çok ürkmüş hayvanlar. Evinizde bir tane dahi duman yok ama sadece halılarınız biraz battı. Hakkınızı helal edin” sözleri üzerine daire sahibi, “Keşke kedilerimi getirseydiniz o zaman hakkımı helal edecektim.” dedi. Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.

Editör: TE Bilisim