Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, ücretsiz tramvay ve 4 otobüsün bir hafta içerisinde hizmete gireceğini belirterek, “4 otobüsümüze ve tramvayımıza isim koymak istiyoruz. Bu konuda isim önerisi olan vatandaşlarımız, isim önerilerinde bulunabilirler” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Belediyesi tarafından hizmete alınacak 4 tane 30 kişilik otobüs ve 1 elektrikli tramvay hakkında, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan açıklamalarda bulundu. Yeni hatların enerji ve alan tasarrufu sağlayacağını ifade eden Özcan,  yeni ulaşım hatları için vatandaştan istekte bulundu.

“4 KİLOMETRELİK BU HAT TAMAMLANIYOR”

Hattın geçiş güzergâhını paylaşan Özcan, “Vatandaşımızla bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. 2009 seçimlerinde adayken ben bunu söylemiştim, ilk. Bu dönem COVID sebebiyle bu sözümüz gecikti, başka sebepler de oldu. Ücretsiz ring hattı… Toplam uzunluğu 4 kilometre, Anıt Park’ın arkasından başlıyor, valiliğin oradan devam ediyor, askeriyenin oradan Cumhuriyet Caddesi’ne giriş yapıyor, oradan devam ediyor, PTT’nin oradan, Köroğlu TV’nin önünden, Merkez Duraklar’ın oradan Yukarı Çarşı’ya doğru devam ediyor. Sonra İsmet Paşa Caddesi üzerinden de Orman İşletme Müdürlüğü’nün arkasından Bahçelievler Karakolu, 50. Yıl İlköğretim Okulu sonra Vali Konağı ve tekrar Anıt Park’ın arkası olmak üzere 4 kilometrelik bu hat tamamlanıyor” dedi.

“HAFTAYA BAŞLATIYORUZ”

Hattın çalışmaya başlayacağı tarihi açıklayan Özcan, “Bu hat tamamen ücretsiz olacak. Araçlarımızı aldık. Son giydirmeleri yapılıyor, haftaya bu hizmetimizi başlatıyoruz. Bu araçlar ayakta ve oturarak 30 kişi alıyor. İniş-biniş çok kolay. Altı yere yakın. Engelli vatandaşlarımızın da kullanabileceği araçlar” ifadelerini kullandı.

“ARAÇLA GELMESİNİ ZORUNLU KILAN NOKTALAR”

Hattın şehir içerisindeki trafik yoğunluğunu azaltacağını ifade eden Özcan, “Bu hattın geçtiği noktalar, hep merkezi. İş yerlerinin yoğun olduğu noktalar ve vatandaşların araçla gelmesini zorunlu kılan noktalar. Biz vatandaşımızın Yukarı Çarşı’da alışveriş yapmak için, İsmet Paşa Caddesi’nde, İzzet Baysal Caddesi’nde, Cumhuriyet Caddesi’nde alışverişini rahat yapabilmesi adına bu uygulamayı başlattık” diye konuştu.

“NOSTALJİK TRAMVAY KOYUYORUZ”

Trafiğe kapalı İzzet Baysal Caddesi üzerinde ücretsiz bir de tramvay çalışacağını belirten Özcan, “Anıt Park ile park ile kapalı olan İzzet Baysal Caddesi’nden, belediye önüne kadar nostaljik tramvay koyuyoruz, ücretsiz. O da sadece Anıt Park’tan belediye önüne kadar gelecek ve dönecek. İlk etapta bunun sayısı 1 olacak. Sonrasında bunu da 2’ye çıkaracağız. Yaşlılarımızın, engellilerimizin, yürüme zorluğu çeken vatandaşlarımızın ücretsiz olarak bu hizmetten faydalanmasını sağlamaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞIMIZA SORALIM İSTİYORUZ”

Yeni araçlara isim önerisi bulunması için vatandaşların düşüncelerine başvurulacağını belirten Özcan, “Otobüsümüze ve tramvayımıza isim koymak istiyoruz. 4 otobüsümüze ve tramvayımıza isim koymak istiyoruz. Bu konuda isim önerisi olan vatandaşlarımız 444 26 58 numaralı telefonu arayıp, isim önerilerinde bulunabilirler. Yine Bolu Belediye’mizin İnstagram ve Facebook sosyal medyalarına da bu isim önerilerini atabilirler. Bizim de aklımızda isimler var ama vatandaşımıza soralım istiyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim