Bolu İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı İsmail Ünalan, koronavirüs salgını sürecinde bal, propolis, polen ve arı sütünün ciddi rağbet gördüğüne işaret ederek arı ürünleri tüketiminin çoğaldığını belirtti. Ünalan; “Elimizde somut bir veri yok ama elimize geçen bilgiye göre arı ve arı ürünlerinin tüketilmesi hastalığa karşı dirençli olduğunu öğrendik” dedi.

Haber: Aslı Akış

Dünyada ve ülkemizde yaşanan Kovid-19 salgını nedeniyle son zamanlarda propolis, polen, arı ekmeği, arı zehri, ham bal ve arı sütü gibi arı ürünlerine olan talepte ciddi bir artış yaşandığını yaşanıyor.

Bolu İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı İsmail Ünalan, bağışıklık siteminin güçlü olması gerektiğine dikkat çekerek; “Mart ayında yapmış olduğumuz konferansta arıcılarımız üretimlerini artırsınlar demiştim. Çin’de pandemi başlamış ve bu sebepten dolayı arı ürünlerine talep artacağını söylemiştim. Şuanda da biz bunu görmekteyiz. Arı ve arı ürünlerinin arıcıdan almak kaydı ile vatandaşlarımızın bağışıklık sistemini güçlendirmek anlamında tüketmelerini tavsiye ediyorum. Güçlü bünyede koronavirüsün veya herhangi bir hastalığın belirti göstermesi söz konusu değildir. Çalışmalar bu doğrultuda devam etmektedir. Elimizde somut bir veri yok ama elimize geçen bilgiye göre arı ve arı ürünlerinin tüketilmesinin hastalığa karşı direnç gösterdiğini öğrendik” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim