Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Enis Berberoğlu’nun MİT tırları haberi yüzünden casuslukla suçlanıp 25 yıl hapse çarptırılmasının ardından Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarihi bir karar aldı.

Kılıçdaroğlu adalet için Ankara'dan İstanbul'a yürüyeceğini beyan etti. Kılıçdaroğlu’nun yürüyüş karanın ardından, Ankara’da Güvenpark’ta geniş katılımla gerçekleşen eyleme Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan’da katıldı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Özcan; “Artık bıçak kemiğe dayandı. Fetö ile mücadele ile başlatılan mücadele tamamen muhaliflere dönük mücadeleye dönüştü. Türkiye hızlı bir şekilde diktatörlüğe gidiyor diye uyarıda bulunmuştuk” dedi.

Haber: Mehmet Fatih Yalınız

Özcan sözlerine şöyle devam etti; “Demokrasi için, adalet için Ankara’dan yürüyüşe başladık. Umarım bu başarılı olur. Türkiye’de adaletin ve demokrasinin önü açılır. Artık bıçak kemiğe dayandı. Fetö ile mücadele ile başlatılan mücadele tamamen muhaliflere dönük mücadeleye dönüştü. Türkiye hızlı bir şekilde diktatörlüğe gidiyor diye uyarıda bulunmuştuk. Bugün artık hızlı bir şekilde diktatörlüğe gidiyor demek yerine Türkiye artık bir diktatörlük rejimine gidiyor sözünü üzülerek kullanıyoruz. Umuyorum bu yürüyüş Türkiye’de demokrasinin ve adaletin önünü açar.”

“BOLU’YA GELDİĞİNDE DE DEĞİŞİK BİR ETKİNLİK PLANLIYORUZ”

Ankara'dan İstanbul'a yürüyecek olan Kılıçdaroğlu’nun geçiş güzergahlarından birisinin de Bolu olduğunun altını çizen Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan sözlerine şöyle devam etti: “Bolu’da da önümüzdeki günlerde etkinlikler olacak. Zaten konvoyun geçiş güzergahı üzerinde Bolu. Bolu’ya geldiğinde de değişik bir etkinlik planlıyoruz. Önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklayacağız. Bu yürüyüşün takriben 25 gün sürmesi öngörülüyor. Planlı, programlı inşallah provokasyona uğramadan bu yürüyüş başarı ile tamamlanır.

Editör: TE Bilisim