SOL Parti Bolu İl Örgütü, “Çalışırken Ölmek İstemiyoruz!” başlığı ile Gerede'de bir Jelatin Fabrikası'nda gerçekleşen işçi zehirlenmesini kınayarak; “AKP iktidarının da desteğini arkasında hisseden sermaye grubu, “ilk 1000 ihracatçı firma” listesinde de yer alan Halavet şirketi almadığı önlemler ve kurduğu sömürü çarkları üzerinden büyümeye devam ediyor.” dedi.

Haber: Aslı Akış

Gerede ilçesindeki bir jelatin fabrikasında arıtma vana odasındaki vanayı kontrol ederken gaza maruz kalarak zehirlenen 4 işçiden 3'ü hayatını kaybetmesine tepki gösteren SOL Parti Bolu İl Örgütü yazılı olarak açıklamada bulundu.

Fabrikada alınmayan önlemler olduğu ileri sürülen açıklamada; “Gerede Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Halavet fabrikasında alınmayan işçi sağlığı ve iş güvenliği tedbirleri yüzünden 3 işçi amonyak, karbonmonoksit ve hidrojen sülfür gazlarından zehirlenerek iş cinayetinde hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden emekçilerin ailesine, yakınlarına ve mesai arkadaşlarına baş sağlığı diliyor, acılarını paylaşıyoruz.

AKP iktidarının da desteğini arkasında hisseden sermaye grubu, “ilk 1000 ihracatçı firma” listesinde de yer alan Halavet şirketi almadığı önlemler ve kurduğu sömürü çarkları üzerinden büyümeye devam ediyor.

Sermayenin daha fazla kâr hırsı yüzünden 3 işçi arkadaşımızı kaybettiğimiz fabrikanın açılışı geçtiğimiz sene Sanayi ve Teknoloji Bakanı başta olmak üzere birçok AKP’li vekil ve başkanın katılımı ile şirkete övgüler ile gerçekleşmişti.” İfadeleri kullanıldı.

“İNSANCA ÇALIŞMA KOŞULLARI EN TEMEL HAKKIMIZDIR!”

Öte yandan, Türkiye’de 2022 yılının ilk 8 ayında 1202 işçi çalışırken iş cinayetlerinde hayatını kaybettiğine işaret edilerek; “Kötü çalışma koşulları ve alınmayan önlemler sonucunda milyonlarca emekçi ya iş cinayetlerinde hayatını kaybetmekte ya da iş hastalıklarına yakalanmakta.

Gökçesu’da madende, Köroğlu dağlarında ağaç kesiminde, Organize Sanayi Bölgelerinde fabrikalarda çalışırken ölmek istemiyoruz!” denildi.

“ARTIK YETER!”

Açıklamanın sonunda; “Emekçilerin üzerinden bir avuç sermayedarın zenginleşmesine dur diyelim! Sömürü düzenini birlikte yıkmak için mücadele edelim!” paylaşımı yapıldı.

Editör: TE Bilisim