Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu’daki yatak doluluk oranları ile ilgili bilgiler verdi. Ümit; “Bütün hastalarımız tedavi ediliyor. Kovid-19 hastalarımızın tedavi edileceği yataklar tahsis edildi. Normal şartlarda tahsis edilen yatak sayımız yeterli durumdadır. Ancak artışlar devam ederse kapasitemiz zorlanabilir” dedi.

Haber: Aslı Akış

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerde illerdeki yatak doluluk oranları açıkladı. Bolu’da, yoğun bakım yatak doluluk oranının yüzde 65,98 olarak belirtilmesi üzerine Bolu Valisi Ahmet Ümit

Bolu’daki hastanelerde normal ve korona virüs tedavisi görecek hastalar için yeterli sayıda yatak bulunduğunu, vaka sayılarında artış görülmesi halinde yatak kapasitesinin zorlanabileceğini ifade etti.

“YATAK SAYIMIZ YETERLİ DURUMDADIR”

Vali Ümit, yatak sayısının yeterli olduğunun altını çizerek ihtiyaç halinde sayının genişletilebileceğini söyledi. Ümit;  “Hayatın hiçbir kulvarında değişiklik olmaksızın işleri sürdürmeye gayret ediyoruz. Hastanelerimizde bütün hastalarımız tedavi ediliyor. Koronavirüsle ilgili problem olduğu zaman da o hastalarımızın da tedavi edileceği yataklar tahsis edildi. Normal şartlarda tahsis edilen yatak sayımız yeterli durumdadır. Bunu bizim genişletmemiz mümkün ama neticede her imkânın bir sınırı var” diye konuştu.

“SAĞLIKÇILARIMIZ GAYRETLE ÇALIŞTILAR, ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORLAR”

Pandemi sürecinde sağlık çalışanlarının gayret gösterdiğini ifade eden Ümit, “Sağlık sektörü bu işin en önde giden lokomotifidir. Doktorlarımız, hemşirelerimiz ve diğer sağlık teşkilatının her kademesinde çalışan sağlıkçılarımız gayretle çalıştılar, çalışmaya da devam ediyorlar. Personelimizi rahatlatmak adına onlara yardım etmemiz gerekiyor. Öncelikle kurallara uymalıyız. Personelimizin sözlerine riayet ederek yardım olacağız” şeklinde konuştu.

“ARTIŞ DEVAM EDERSE KAPASİTEMİZ ZORLANABİLİR”

Bolu’da koronavirüs vaka sayılarında artış olması durumunda yatak sayısı kapasitesinin zorlanabileceğinin altını çizen Vali Ümit, “Mevcut imkanlar şuanda yeterli durumdadır. Bundan sonrası için artışlar devam ederse kapasitemiz zorlanabilir. Böyle bir zorlama noktasına gelmeyeceğimizi umut ediyorum. Bunun içinde tedbirleri sıkı bir şekilde uyguluyoruz” ifadelerini kullandı.

“PANDEMİ HASTANESİ NOKTASINDA HERHANGİ BİR GELİŞME YOK”

Vali Ümit son olarak Mudurnu’da pandemi hastanesi kurulacağı iddialarına cevap olarak, “Şuana kadar bize resmi bir bilgi gelmedi. Bildiğimiz bazı bilgiler var. Pandemi hastanesi noktasında herhangi bir gelişme yok. Bizim şuandaki hastanelerimizde bu iş için tahsis etmiş olduğumuz yeterli durumdadır. Biz istiyoruz ki hiçbir hastamız olmasın. Hastamız olduğu takdirde sağlık personelimiz ve yataklarımız ile hazır durumda bekliyoruz” sözlerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim