AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın Hisar Tepesi Projesinin ‘Bolulu Kadın Milletvekili tarafından engellediği' ve birçok platforma dillendirdiği söylemini ağır bir dille eleştirdi. Aydın, projenin önceki dönem belediye başkanı Aladdin Yılmaz döneminde yapılmış bir proje olduğuna dikkat çekerek başkan Tanju Özcan’a yüklendi.

HABER: Aslı Akış

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan “Değişim ve Gelişimin İlk 550” günü ile canlı yayında Bolululara seslenmiş ve Hisar Tepesi projesinde istedikleri gibi ilerleyemediklerini belirterek Ak Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın’a “Göreve geldiğimden bu yana çok kişiyle tartıştım. Bugün ölürsem hakkımı helal etmeyeceğim tek kişi var Arzu Aydın. Hisar tepesi projesini güzelce hazırladık. Anıtlar kurulu onayladı. Kültür bakanlığı onayladı. Sadece bir izin gelecek. 9 aydır bekliyoruz.  Maalesef sayın milletvekili, bakan yardımcısının önünde bekleyen dosyayı imzalamamasını açık bir şekilde durduruyor” sözleriyle sitem etmişti.

AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, uzun süredir gündemde yer alan ve bir türlü sonuca varılamayan Hisar Tepesi projesi konusunda projeyi engellediği yönünde ifadeleri bulunan Tanju Özcan’a cevap verdi. Öte yandan mevzuatla ilgili sıkıntılar yaşandığını belirtti. Aydın; “AK Parti zamanında yapılmış bir proje niye karşı olayım? Karşı olduğumuz falan yok. Bizim partimizin karşısı. Bolu'yu güzelleştirecek bir şeyse niye karşı olayım” dedi.

“MEVZUATTA SIKINTI VAR”

AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın ‘Hisar Tepesi Projesi Bolulu Kadın Milletvekili tarafından engelleniyor' söylemlerine yönelik açıklamalarda bulunarak, Hisar Tepesi konusunda gerekirse Bakan Yardımcısını ile de konuşacağını söyledi. Aydın, “Hisar Tepesi konusunda, muhalefet vekilliyken Tanju Özcan'a soru soruldu mu? Kepçenin üstüne çıktığı zaman ‘Kepçenin üstüne çıkıyorsun' diye soruldu mu? Bu onun muhalefet anlayışıdır. Onun sisteme bakış açısıdır. Hisar Tepesi konusunda icap ederse Bakan Yardımcısını ararım. Bir iki mevzuatta sıkıntı var. Bizimde Turizm Bakanlığı ile çözmemiz gereken başka mevzular var. Her bir mevzuyu halledip o projeyle alakalıda sıkıntıları çözdükten sonra inşallah önümüzdeki hafta da bakan beyle bir randevu talebimiz var. Orada da açıklama yapacağız” şeklinde konuştu.

“HİSAR TEPESİ PROJESİNE NİYE KARŞI OLAYIM?”

Milletvekili Arzu Aydın, Hisar tepesi projesine karşı olmadığının da altını çizerek;  “Hisar Tepesi projesine niye karşı olayım. Bu proje Alaaddin Yılmaz zamanında yapılmış bir çalışmadır. AK Parti zamanında yapılmış bir proje niye karşı olayım? Karşı olduğumuz falan yok. Bizim partimizin karşısı. Bolu'yu güzelleştirecek bir şeyse niye karşı olayım. Bu konuda benim için imada bulunurken cinsiyet ayrımı da yapıyor. Ben buna karşıyım. Delikanlı gibi adımı da söylesin. Ne var bunda. Başka kaç tane kadın vekil var. Delikanlı olsun, adımı söylesin” açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilisim