Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen yeni tip korona virüs salgınla mücadele dönemi aşılama sürecinde, aşı sırası gelen mevsimsel işçilerinin filyasyon ekiplerince, çalışma ortamlarında aşıları yapılıyor.

Haber: Ali Çağrı Demirtaş

Kovid-19 salgınla mücadele döneminde aşılama çalışmaları hız kazandı. Filyasyon ekipleri artık aşı sırası gelen mevsimsel işçilerin ayağına giderek, onlara çalışma sahalarında aşılarını yapıyor.

Bu sayede ekipler, hastaneye gelme imkanı kısıtlı olan mevsimsel işçilerin kaldıkları çadırlarda, aşılama işlemlerini gerçekleştirerek, sürecin daha hızlı ve kolay olması için gün boyu faaliyetlerini sürdürüyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından alınan mevsimsel işçilerin çalışma alanlarında aşılarının yapılması kararı doğrultusunda uygulanmaya başlandığını göstermek amacıyla; Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından ise çalışmalarını gerçekleştiren ekiplerin ve aşısını olan mevsimsel işçilerinin görüntülerini paylaşarak,  “Aşı sırası gelen mevsimsel tarım işçisi vatandaşlarımızın aşılarını bulundukları yerde yapıyoruz. Bu güce güvenin” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim