Bolu’da, Atak BESYO Hazırlık Kursu ile Beden Eğitimi Yüksekokulları ile Polis Meslek Yüksekokulu yetenek sınavlarına hazırlanan öğrenciler, yaptıkları yoğun antrenmanlar ile sınavlar için gün sayıyor. Atak BESYO Hazırlık Kursu Antrenörü Aytaç Yıldırım, pandemi nedeniyle ara verdiğimiz için şuan antrenmanların şiddeti çok yüksek oluyor ama Temmuz ayının sonuna doğru TYT puanları açıklanacağı için bir ay kadar vakitleri var. Çocuklarımızın bu arayı kapatacağına canı gönülden inanıyorum” dedi.

Haber: Ömer ÇETİNASLAN

Atak BESYO Hazırlık Kursu’nda;  Beden Eğitimi Yüksekokulları, Polis Meslek Yüksekokulları ve Milli Savunma Üniversitelerinin yetenek sınavlarına öğrenciler, pandemi nedeniyle ara verdikleri çalışmalarına 1 Haziran itibarıyla yeniden başladı. Evde kaldıkları süreçte fiziksel anlamda düşüş yaşayan öğrenciler, yetenek sınavlarına sayılı günler kala yoğun antrenman programlarından geçiyor.

 Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün Karaçayır’da bulunan atletizm pistinde çalışmalarını sürdüren öğrenciler, 27 Temmuz’da açıklanması beklenen TYT puanları ile girmek istedikleri yüksekokulu kazanmak için gün sayıyor.

Atak BESYO Hazırlık Kursu bünyesinde, farklı gruplar halinde antrenman yapan öğrenciler tarafından sosyal mesafe korunarak, koronavirüs tedbirlerine uyulmasına özen gösteriliyor. Antrenman öncesinde ateşi ölçülen sporcuların, antrenman sahasına giriş ve çıkışlarda el dezenfektesi yapılıyor.

“ÇOCUKLARIMIZIN FİZİKSEL GELİŞİMİ GERİLEMEMESİ İÇİN ELİMİZDEN NE GELİYORSA YAPTIK”

Atak BESYO Hazırlık Kursu Antrenörü Aytaç Yıldırım, pandemi sürecinde verilen arada online eğitim desteği verdiklerini ifade ederek, “Şubat ayı ile birlikte Beden Eğitimi Hazırlık Kurslarımıza başladık. Haftada 2 gün ile başlayıp yavaş yavaş arttırdık. Ne yazık ki Covid-19 süreci araya girdi. Evde kaldığımız sürece online derslerle çocuklarımızın fiziksel gelişimi gerilememesi için elimizden ne geliyorsa yaptık. 1 Haziran itibarıyla çalışmalara yeniden başladık. Her gün tek ya da çift antrenman yapıyoruz. Çocuklarımızı Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokullarına, Milli Savunma Üniversitelerine ve Polis Meslek Yüksekokullarının fiziksel parkurlarına hazırlıyoruz. Çocuklar, 2020 yılıyla beraber çok ciddi sıkıntılar yaşadılar ama her defasında motive etmek amacıyla şunu söylüyoruz; 2020 yılında aslında çok şey kazandılar. Ayakta kalabilmeyi, pes etmemeyi öğrendiler” şeklinde konuştu.

“GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN CİDDİ ANLAMDA DESTEKLERİ VAR”

Yıldırım, koronavirüs tedbirlerinin alındığını belirterek, desteklerinden dolayı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne teşekkür etti. Yıldırım, “Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün ciddi anlamda destekleri var. Bununla beraber burada bulunan antrenör arkadaşların bize çok yardımcı oluyor. Bunun için çok teşekkür ediyorum. Antrenmanda sosyal mesafeye dikkat ediyoruz. Çocuklarımız, antrenman alanı dışında muhakkak maske takıyorlar. Sahaya girerken Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü antrenörleri ile burada çalışan personel çocuklarımızın ateşini ölçüyor. Soyunma odalarını en fazla üçer kişi olacak şekilde kullanıyoruz. Antrenörler olarak sürekli sosyal mesafe konusunda uyarılarda bulunuyoruz. Antrenmana girerken ve çıkarken ellerini dezenfekte ediyorlar. Bu süreçte, üst düzey tedbirler almaya özen gösteriyoruz” diye konuştu.

“BİR AY KADAR VAKİTLERİ VAR, ÇOCUKLARIMIZIN BU ARAYI KAPATACAĞINA İNANIYORUM”

Antrenör Aytaç Yıldırım, antrenmanlara ara verilmesi nedeniyle çocukların gerileme yaşadıklarının altını çizerek, önümüzdeki bir aylık süreçte bu arayı kapatacaklarına inandığını söyledi; “Sınava az kaldı. Geçmiş yıllara baktığımızda öğrencilerimiz, şu dönemde teknik çalışmaları bitirip tamamen performans çalışmalarına geçiyordu ama ne yazık ki çalışmalara Haziran ayı itibarıyla tekrar başladığımız için antrenmanların şiddeti çok yüksek oluyor. Çocuklarımız yorulabiliyorlar, biz de çok yüklenemiyoruz. Dolayısıyla, geçmiş yıllara göre gelişimleri noktasında bir gerileme var. Ama Temmuz ayının sonuna doğru TYT puanları açıklanacağı için bir ay kadar vakitleri var. Çocuklarımızın bu arayı kapatacağına canı gönülden inanıyorum.”

“ANTRENMANLAR YOĞUN AMA ÜSTESİNDEN GELİYORUZ”

Atak BESYO Hazırlık Kursu öğrencilerinden Esra Bağcı, antrenmanların yoğun geçtiğini ifade ederek, “Mart ayında başladım, 5 aydır spor yapıyorum. Pandemi sürecinde, antrenörlerimiz online derslerle desteklediler. Çalışmaya online dersler ile devam ettik. Şuan antrenmanlar yoğun ama üstesinden geliyoruz. BESYO istiyorum. Sosyal mesafeye her zaman uyuyoruz. Soyunma odalarında da dikkat ediyoruz. Buraya gelirken maske takıyoruz ama spor yaparken çıkarıyoruz. Dezenfektan kullanıyoruz. Ateş ölçümü yapılıyor. Tüm önlemler alınıyor. Sınava az kaldı ama hazırız” ifadelerini kullandı.

“ONLİNE DERSLERLE ÇALIŞMAYA DEVAM ETTİK”

Atak BESYO Hazırlık Kursu öğrencilerinden Enes Keskin, online eğitimler ile performansını korumaya çalıştığını söyleyerek, “Ben, şubat ayından beri kurstayım. Pandemi sürecinde bir ara verdik. Fakat online derslerle ya da antrenörlerimizin verdiği programları yaparak çalıştık. O süreçte kendimizi bu şekilde toparladık. Antrenmanlar çok zorlu ama ilk geldiğimde burada bir tur koşamazken şuan 30 tur koşabiliyoruz. Çok şükür bomba gibiyiz, hazırız” ifadelerine yer verdi.

“ANTRENMANLARIN BİZE ÇOK SAĞLIKLI ŞEKİLDE DÖNECEĞİNE İNANIYORUZ”

Atak BESYO Hazırlık Kursu öğrencilerinden Umut Melen ise çalışmaları sonucunda başarıya ulaşacaklarına inandığını vurgulayarak, “Kursa 2 ay önce katıldım. Antrenmanlar çok sağlam geçiyor ama kendimizi gün geçtikçe daha iyi hissediyoruz. Hocalarımız eşliğinde yaptığımız antrenmanların bize çok sağlıklı şekilde döneceğine inanıyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim