Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Boluya gelişinin 83. yıl dönümü etkinliklerine kapsamında Uğur Mumcu Parkı’ndan Anıtpark’a kadar Atatürk’e saygı yürüyüşü yapıldı. Yürüyüşün ardından Bolu Valisi Aydın Baruş, Garnizon Komutanı Alpay Muammer Alper ve Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz anıt parkta Atatürk anıtına çelenk koyularak, anıt özel defteri imzalandı. Anıt parktaki programın ardından protokol ve yürüyüşe katılanlar Mehmet Yücetürk Sanat Merkezinde açılan Atatürk Fotoğrafları sergisine katıldı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Bolu’ya gelişinin 83. Yıl dönümü, düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Kutlama etkinliklerinin başlangıç noktası her yıl olduğu gibi Uğur Mumcu Parkı oldu. Saat 9.15’te başlayan etkinliklere Bolu Valisi Aydın Baruş, Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Garnizon Komutanı Alpay Muammer Alper, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, askeri personeller, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Baruş, milli sporculardan bayrağı teslim aldı

Milli sporcular Sercan Demir ve İlkay Oğuz, Bolu Valisi Aydın Baruş’a Türk bayrağı armağan etti. Vali Baruş, öğrencilerden teslim aldığı bayrağı üç kez öperek alnına koydu.

Ata’ya saygı yürüyüşü gerçekleşti

Trafiğe kapatılan Uğur Mumcu Parkı önünde öğrenciler tarafından yapılan folklor gösterisinin ardından Anıt Parka kadar “Atatürk’e saygı yürüyüşü” düzenlendi. Vali Baruş, Milletvekili Özcan, Garnizon Komutanı Albay Alper ve Belediye Başkanı Yılmaz’ın başı çektiği kalabalık, ellerindeki Türk bayraklarıyla, belediye bandosu ve kortej eşliğinde Atatürk Anıtına kadar yürüdü.

Kutlamaların 2’nci adresi Anıtpark oldu

Kutlamaların 2’inci adresi Anıtpark’ta ise program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Bolu Valisi Aydın Baruş, Garnizon Komutanı Albay Muammer Alper ve Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın anıta çelenk koyması ile devam etti.

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve Vali Aydın Baruş, Ata’nın huzuruna çelenk koyduktan sonra ise duygularını yazdığı anıt özel defterini imzaladı.

Yılmaz: “Aziz hatıranızı saygı ve minnetle anıyoruz”

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhurbaşkanı sıfatıyla ilk kez Bolu’ya gelişinin 83. yıldönümünü aynı heyecanla kutladıklarını kaydetti.

17 Temmuz 1934 tarihinin Bolu halkının gönlünde özel bir önem taşıdığını belirten Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

“Büyüklerimizden dinlediğimiz bu coşkuyu, bu sevinci, her yıl ilimizdeki kutlamalarda yeniden yaşamaya, yaşatmaya çalışıyoruz. Tarihçiler ‘Keşke Bolu’yu Ankara’dan önce görseydim’ dediğinizi yazar. Bizler, 83 yıl önceki Bolu’yu bugün sizin gözünüzden hayal ettiğimizde, memleketin her yeri gibi kutsal bir vatan toprağı, fedakar bir halk ve Allah’ın lütfu bir doğa akıllarımızda canlanıyor. Bolu yerel yöneticileri olarak hizmet verdiğimiz bu güzel ili, bugün dünyanın en yaşanabilir kentlerinden kılmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Hizmetlerimizde millet egemenliğini esas kıldığınız dünyaya örnek yönetim anlayışınızdan ilham ve halkımızdan aldığımız güçle, Türkiye Cumhuriyeti’ni daima ileriye taşımayı hedefliyoruz. Aziz hatıranızı saygı ve minnetle anıyoruz. Ruhunuz şad olsun…”

Baruş: İstiklal ve istikbalimize aynı kararlılıkla sahip çıkıyoruz

Bolu Valisi Aydın Baruş ise Atatürk’ün Bolu’ya gelişinin 83. Yıl dönümünü büyük bir coşku ve sevinçle kutladıklarını söyleyerek, “Dünyaya örnek olan destansı bir istiklal mücadelesi neticesinde liderliğinizde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin kalkınması için büyük bir azimle çalışan Bolu halkı, bugün de ülkemizin gelişmesi ve hedef gösterdiğiniz muasır medeniyetler seviyesine erişme yarışında emin adımlarla daima ileriye gitmesi için kararlılıkla çalışmaya devam etmektedir” dedi.

“Cumhuriyetimizin 100. Yıl dönümünde Bolu’yu güçlü Türkiye’nin müreffeh bir ili yapmak için çok çalışmak gerektiğini” vurgulayan Bolu Valisi Baruş, konuşmasının devamında, “Bunun içinde nesillerimizi milli ve manevi değerlerimize layıkıyla sahip çıkabilecekleri bir şuurla, yetiştirmenin ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz” diye konuştu.

Bolu halkının istiklal ve istikbaline sahip çıkmaya devam ettiğine değinen Vali Baruş, konuşmasını şu şekilde tamamladı:

“Aziz Milletimizin, bu toprakları vatan edindiği günden beri, yurdumuzu işgal etmek ve kardeşliğini ifsad etmek için uğraşan dış ve iç güçlere karşı verdiği mücadele azmini şiar edinmeyi görev biliyoruz. Bolu olarak, Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi bugün de, ülkemizi ve milletimizi esaret altına almak isteyenlere karşı mücadelemizi sürdürüyor, istiklal ve istikbalimize aynı kararlılıkla sahip çıkmaya devam ediyoruz.”

“Sizin ve Aziz Şehitlerimizin her türlü zorluk ve imkânsızlık içerisinde mücadele ederek kurduğu ve bizlere miras bıraktığı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bağımsızlığını muhafaza etmek, muazzez vatan topraklarının bütünlüğünü korumak ay yıldızlı al bayrağımızın gölgesi altında kederde sevinçte tek millet olarak yaşamak için her fedakârlığı göstermekte kararlıyız.”

“Bu anlamlı gün vesilesiyle, sizi ve kutsal vatan toprağını koruma uğrunda canlarını ve kanlarını feda eden Şehitlerimizi ve Gazilerimizi rahmet ve şükranla yâd ediyor, aziz hatıranız önünde hürmetle eğiliyoruz. Ruhunuz şad olsun…”

Anıt parktaki programın ardından protokol ve yürüyüşe katılanlar Mehmet Yücetürk Sanat Merkezinde Atatürk Fotoğrafları sergisinin açılışını yaptı. Açılışın ardından sergiyi gezen protokol her fotoğraf ile ilgili bilgiler aldı.

Editör: TE Bilisim