Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Bolu’yu ziyaret edişinin 85’inci yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı. Mustafa Kemal Atatürk’ün Bolu’ya gelişinin 85. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Uğur Mumcu Parkı’ndan Anıtpark’a kadar Atatürk’e saygı yürüyüşü yapıldı. Anıt Park’taki törende Atatürk anıtına çelenk bırakıldı ve Anıt Özel Defteri imzalandı. Anıt Park’taki programın ardından protokol Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezinde Atatürk Fotoğrafları sergisi açılışını yaptı.

Haber: Aslı Akış

Kutlama etkinliklerinin başlangıç noktası her yıl olduğu gibi Uğur Mumcu Parkı oldu. Saat 09.15’te başlayan etkinliklere Bolu Valisi Ahmet Ümit, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Sabri Saldıroğlu, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Cumhuriyet Savcısı Önder Yaman, Bolu İdare Mahkemesi Başkanı Turgut Delal, İl Jandarma Komutanı J. Albay Nadir Çelik, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, Belediye Başkan Yardımcıları, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

17 Temmuz Atatürk’ün Bolu’ya gelişinin 85’inci yıldönümü kutlama etkinlikleri Uğur Mumcu Parkı önünde düzenlenen törenle başladı. Törende ilk olarak Bolu Valisi Ahmet Ümit’e, Milli sporcularımız Selcannur Mirici ve Aleyna Demirel tarafından Şanlı Türk Bayrağı takdim edildi.

Ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Bolu Gençlik Merkezinin Halk Oyunları ekibi tarafından gerçekleştirilen Bolu yöresine ait halk oyunları gösterisi protokol ve diğer tüm katılımcılar tarafından beğeniyle izlendi.

ATA’YA SAYGI YÜRÜYÜŞÜ GERÇEKLEŞTİ

Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibinin gösterisinin ardından Atatürk’e saygı yürüyüşüne geçildi. Uğur Mumcu Parkı’ndan başlayan ve Belediye Bandosu ile Bayrak ve flamaların da yer aldığı “Atatürk’e Saygı Yürüyüşü” İzzet Baysal Caddesi’nden geçilerek Anıt Park’ta son buldu.

KUTLAMALARIN 2’NCİ ADRESİ ANITPARK OLDU

Kutlamaların 2’inci adresi Anıtpark’ta ise program Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması ile başladı.

Bolu Valiliği çelengi Vali Ahmet Ümit tarafından, Garnizon Komutanlığı’nın çelengi Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Sabri Saldıroğlu tarafından, Bolu Belediyesi Başkanlığı’nın çelengi de Belediye Başkanı Tanju Özcan tarafından konuldu.

Çelenklerin sunulmasından sonra Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden programda Anıt Özel Defteri Vali Ahmet Ümit ve Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tarafından imzalanarak okundu.

VALİ ÜMİT ANIT ÖZEL DEFTERİNİ İMZALADI

Anıt Özel Defteri’ne yazdıklarını okuyan Bolu Valisi Ahmet Ümit, şu ifadelere yer verdi:  “Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Cumhurbaşkanı sıfatıyla güzel Bolu’muza teşriflerinizin 85. yıldönümünde,  17 Temmuz 1934 tarihinin ilimize kattığı anlamı,  halkımızın yüreğinde oluşturduğu coşku ile kutlamanın onuru içerisinde sizi bir kez daha saygıyla selamlıyoruz.

85.yıl önce onurlandırdığınız ve güzelliklerinden mütehassis olduğunuz Bolu, günden güne gelişmekte güzelleşmekte ve kalkınma yolunda büyük mesafeler almaktadır.

Bolu halkı size layık olmaya çalışmanın gururunu da içselleştirerek büyük bir azim ve kararlılıkla yoluna devam etmektedir. Türkiye Cumhuriyetini muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma görevi bilinciyle bu yüce milletin fertleri olarak,  birlik ve beraberlik içerisinde bütün gücümüzle emanetini layıkıyla yaşatmak için çalışıyoruz ve çalışacağız.  Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100.yılında ülkemizi dünyanın en önemli güçlerinden biri haline getirmek için kültürümüze, medeniyetimize,  tarihimizin güzelliklerine,  bizleri biz yapan milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak göstermiş olduğunuz yolda ilerliyoruz ve ilerleyeceğiz.

Bu anlamlı gün vesilesiyle sizi,  milletimizin ve devletimizin bağımsızlığı için kutsal vatan uğrunda canlarını seve seve feda eden aziz Şehitlerimizi ve kahraman Gazilerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha anıyoruz ve selamlıyoruz. Ruhun şad olsun.”

BAŞKAN ÖZCAN ANIT ÖZEL DEFTERİNİ İMZALADI

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Anıt Özel Defterinde yazdıklarını okudu. Özcan; “Kurtuluş Savaşı’nın Başkomutanı, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük devlet adamı, eşsiz kahraman Gazi Mustafa Kemal Atatürk; İlimize teşriflerinizin 85’inci yıl dönümünü kutladığımız bugün Bolulular olarak sizi sevgi, saygı, minnet ve gururla anıyor, 85 yıl öncesinin heyecanını bir kez daha bayram havasında yaşıyoruz.1919 yılında Kuvayi Milliye Ruhu’yla başlatmış olduğunuz Milli Mücadele ile bu toprakları bizlere tekrar vatan kıldınız. Ve tam 85 yıl önce ayak bastığınız bu toprakları, yine aynı ruh ve bilinçle, 21. yüzyılda fikri hür, vicdanı hür nesiller olarak, akıl ve bilimle bu güzel yurdun en güzel şehirlerinden biri olan Bolu’ya, gösterdiğiniz hedefler doğrultusunda, milli unsurlardan asla taviz vermeden hizmet edeceğime huzurunuzda söz veriyorum.

Yüreği vatan, millet ve sizin sevginizle dolu Bolu’muzun belediye başkanı olarak sizleri ve ebediyete intikal etmiş tüm silah arkadaşlarınızı bir kez daha saygıyla anıyor, şükranlarımı sunuyorum. Ruhun şad olsun!.” dedi.

ATATÜRK FOTOĞRAFLARI SERGİSİ AÇILDI

Anıt parktaki programın ardından protokol ve yürüyüşe katılanlar Mehmet Yücetürk Sanat Merkezinde Atatürk Fotoğrafları sergisinin açılışını yaptı. Açılışın ardından sergiyi gezen protokol her fotoğraf ile ilgili bilgiler aldı.

Editör: TE Bilisim