Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Bolu'ya gelişinin 87. yılı düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Kutlama etkinlikleri kapsamında Mustafa Kemal Atatürk Uğur Mumcu Parkı'nda temsili olarak karşılandı. Ardından çok sayıda vatandaşın ve il protokolünün katılımıyla Anıt Park'a kadar kortej yürüyüşü yapıldı.

HABER: Aslı Akış

Bolu Platformu’nun Bolu Valiliği ve Bolu Belediyesi iş birliğinde düzenlediği program kapsamında17 Temmuz Atatürk’ün Bolu’ya gelişinin 87’nci yıldönümü kutlama etkinlikleri Bolu Valisi Ahmet Ümit’e Türk Bayrağı verilmesiyle başladı.

87 yıl önce Atatürk'ün Bolu'ya giriş yaptığı o dönemki adıyla Fırka Tepesi, şu anda ise Uğur Mumcu Parkı'nın bulunduğu bölgede yapılan ilk törene Bolu Valisi Ahmet Ümit, Garnizon Komutan Vekili Piyade Komando Albay İslam Can, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ömer Ersever, Bolu Platformu Başkanı Orhan Uçar, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal’ın eşi Solmaz Baysal, platform üyeleri, daire müdürleri, Siyasi Partilerin İl Başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, Gazilerimiz, öğretmenler, öğrenciler, sporcular ve vatandaşlarımız katıldı.

ULU ÖNDER ATATÜRK TEMSİLİ OLARAK KARŞILANDI

Etkinlikte Cumhuriyetimizin kurucusu, ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk temsili olarak karşılandı.  Uğur Mumcu Parkı önünde düzenlenen programda Bolu Valisi Ahmet Ümit’e, Milli sporcu Enes Karakuş tarafından Şanlı Bayrağımız takdim edildi. Türk Bayrağını milli sporcularımızdan alan Vali Ümit, şanlı bayrağımızı üç kez öpüp alnına götürerek Karakuş’tan  teslim aldı.

Ardından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Halk Oyunları ekibi tarafından gerçekleştirilen Bolu yöresine ait halk oyunları gösterisi protokol ve diğer tüm katılımcılar tarafından beğeniyle izlendi.

ATA’YA SAYGI YÜRÜYÜŞÜNDE BULUNULDU

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Halk Oyunları ekibinin gösterisinin ardından Atatürk’e Saygı Yürüyüşü’ne geçildi. Uğur Mumcu Parkı’ndan başlayan, Belediye Bandosu ile Bayrak ve flamaların da yer aldığı “Atatürk’e Saygı Yürüyüşü” İzzet Baysal Caddesi’nden geçilerek Anıtpark’ta son buldu.

Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması ile başlayan Anıtpark’taki törende Bolu Valiliği çelengi Bolu Valisi Ahmet Ümit tarafından, Garnizon Komutanlığı’nın çelengi Garnizon Komutan Vekili Piyade Komando Albay İslam Can tarafından, Bolu Belediyesi Başkanlığı’nın çelengi de Belediye Başkanı Tanju Özcan tarafından konuldu.

ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK

Çelenklerin sunulmasından sonra Saygı Duruşu’nda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden programda Anıt Özel Defteri, Bolu Valisi Ahmet Ümit ve Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tarafından imzalanarak okundu.

 VALİ ÜMİT ANIT ÖZEL DEFTERİNİ İMZALADI

Anıt Özel Defteri’ne yazdıklarını törendekilere paylaşan Bolu Valisi Ahmet Ümit; “Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk;

Türkiye Cumhuriyeti’nin İlk Cumhurbaşkanı sıfatıyla 17 Temmuz 1934’te İlimize teşriflerinizin 87.yıldönümünde sizi saygıyla selamlıyorum.

Bağımsızlık mücadelemizde, İstiklal Harbinde göstermiş olduğunuz askeri dehanız ve liderliğinizle bizlere emanetiniz olan cennet Vatanımızı muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz.

“Kendiniz için değil, bağlı bulunduğunuz ulus için elbirliği ile çalışınız. Çalışmaların en yükseği budur.” Sözünüzden hareketle, Bolu halkı ile birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhuyla güzel şehrimizin gelişmesi ve kalkınması için gösterdiğiniz hedef doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.

“Ancak kendilerinden sonrakileri düşünebilenler milletlerini yaşamak ve ilerlemek imkanlarına kavuştururlar” düsturuyla, geleceğimizin teminatı olan yeni nesillerimizin, milli ve manevi değerleri haiz, donanımlı ve eğitimli bireyler olarak yetişmeleri en büyük gayemizdir.

Bolu’ya gelişinizin 87.yıldönümü vesilesiyle sizi ve bağımsızlığımızın timsali olan Ay Yıldızlı Bayrağımız uğrunda canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı ve şükranla anıyoruz.

Ruhunuz Şâd Olsun” diyerek Anıt Özel Defterini imzaladı.

BAŞKAN ÖZCAN ANIT ÖZEL DEFTERİNİ İMZALADI

Anıt Özel Defteri’ne yazdıklarını törendekilere paylaşan Belediye Başkanı Tanju Özcan; “Gerek üstün zekâsı ve cesareti, gerek çağdaşlığı, gerekse demokrasi anlayışı ile tüm dünyaya örnek olmuş, Türk Milletinin parlak geleceğine atılan ilk ve son önemli adım olan Cumhuriyeti bizlere bırakmış, yüce kahraman, eşsiz devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk;

Bolu’ya teşriflerinizin 87.yıl dönümünü aynı o günkü heyecan ve mutlulukla kutluyor, Bolulular olarak sizi saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz.

Ömrünü, milletinin bağımsızlığı ve geleceğine adamış eşsiz bir kahraman olarak sizin Türk Milletine bıraktığınız başta Cumhuriyeti ve nice eşsiz değerleri, ilelebet devam ettirmek için bizler de canla başla çalışıyoruz, çalışmaya da ne pahasına olursa olsun devam edeceğiz.

Tam 87 yıl önce bugün ziyaret ettiğini, Türkiye’nin güzel kentlerinden birisi olan Bolu’ya, sizin ışığınızdan hiç ayrılmadan bu güne kadar hizmet ettim ve etmeye de devam edeceğim. Sizin huzurunuzda bir kez daha söz veriyorum.

Kalbi vatan ve sizin sevginizle dolu olan bir Belediye Başkanı olarak, sizleri, ebediyete intikal etmiş tüm silah arkadaşlarınızı ve bu vatan için canını vermiş tüm şehitlerimizi bir kez daha saygıyla anıyor, şükranlarımı sunuyorum. Ruhunuz şad, mekanınız cennet olsun!” diyerek Anıt Özel Defterinde yazdıklarını okudu ve imzaladı.

ATATÜRK’E SAYGI KOŞUSUNDA DERECEYE GİREN SPORCULARA ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Anıtpark’taki törenin ardından Kent Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte, Bolu Valisi Ahmet Ümit, Atatürk’e Saygı Koşusu’nda 1’nci olan Ramazan Özdemir’e, 2’nci olan Alp Eren Ataş’a ve 3’üncü olan Mahmut Akbaş’a madalyalarını ve kupalarını verdi.

 ATATÜRK FOTOĞRAFLARI SERGİSİ GEZİLDİ

Etkinlikler Bolu Belediye Başkanlığı ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Kent Meydanı’nda düzenlenen “Atatürk Fotoğrafları” sergisinin gezilmesiyle sona erdi.

Editör: TE Bilisim