Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Bolu Barosu Hayvan Hakları Komisyonu, Bolu Belediyesi, BOLHAYKO ve İzzet Baysal Mesleki ve Teknik Lisesi ortak projesi kapsamında sokak kedileri için kedi evleri hazırlandı. Sıfır Atık Projesi hedefleri doğrultusunda kullanılmayan araç lastikleri kedilerin kışın üşümemesi için yuvaya dönüştürüldü.

Haber: Aslı Akış

Bolu Adalet Sarayı’nda gerçekleşen tanıtıma, Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yaman, Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürü Ahmet Tenlik, Bolu Barosu Başkanı Sabri Erhendekçi, BAİBÜ İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Erdal Dilekçi, BOLHAYKO Başkanı Melek Ünal, Bolu Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Av. Aydan Özdemir, İzzet Baysal Mesleki ve Teknik Lisesi Müdürü Hasan Aksay ve öğrenciler katıldı.

Kış aylarında soğuğa maruz kalan kedilerin;  arabaların, klimaların motor kısımları, dış üniteleri ve evlerin bacaları gibi tehlike arz eden yerlerde ısınmaya çalışırken hayatlarını kaybetmelerini önlemeye yönelik proje kapsamında denetimli serbestlik altındaki yükümlüler ve İzzet Baysal Mesleki ve Teknik Lisesi öğrencilerinin katkılarıyla çeşitli renklerde boyanan, içlerine kedi mamaları konulan kedi evleri yapıldı. Hazırlanan kedi evleri ihtiyaç duyulan alanlara konularak sokak kedilerine sıcak yuva olacak.

Kedi evleri projesi hakkında bir açıklama yapan Önder Yaman, projenin sıcacık herkesin içini ısıtan ve Bolu’ya yakışan bir proje olduğunu kaydetti.

“TAKDİRE ŞAYAN PROJE”

Güzel bir sosyal sorumluluk projesi için bir araya gelindiğini belirten Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yaman; “ Bolu hayvanları koruma derneği ve bolu barosu havyan hakları komisyonu ziyaretimize geldiklerinde sokakta yaşayan kediler için kedi evi yapmak istediklerini, böyle bir fikirleri olduğunu söylediler. Bizden yardım talep ettiler. Biz de bunu hemen değerlendirmeye aldık. Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüklerimizde denetim altında yükümlülerimiz var. Bu yükümlülerimiz topluma kazandırılma adına birçok alanda görev yapıp faydalı hizmetler veriyorlar. Biz de bu yolla projeyi gerçekleştirebileceğimizi söyledik.  Gerçekten sıcacık herkesin içini ısıtan bir proje çıktı ortaya.

Biz sıcak yuvalarımızda otururken sokakta yaşayan kediler için sıcak birer yuva yapılma fikri gerçekten düşünceliydi.   Bu fikri ortaya atan BOLHAYKO, Bolu Barosu Hayvan Hakları Komisyonuna,  İzzet Baysal Mesleki ve Teknik Lisesi öğrencilerimize, Bolu Barosuna, Bolu Belediyesine destekleri sebebiyle teşekkür ediyorum. Birçok sivil toplum örgütü ile kamu kurumlarını bir araya getiren örnek proje, belki çok sembolik, fazla maliyetli değil ama sonuçları itibariyle hem gençlerde hayvan sevgisini aşılaması, farkındalık yaratması hem de denetimli serbestlik altındaki yükümlülerin rehabiliteleri ve topluma kazandırılması açısından takdire şayan proje olarak değerlendiriyorum. Yazı kışı ayrı güzel olan, insanlarının birbirlerine, yasalara, doğaya saygılı olduğu Bolumuza bence bu şekilde projeler yakışıyor” şeklinde konuştu.

Projeye verdiği desteklerden dolayı BOLHAYKO Başkanı Melek Ünal tarafından Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yaman’a plaket takdim edildi.

 

Editör: TE Bilisim