Yapılan kazılar sonucunda bir bölümü gün yüzüne çıkarılan, Gölyüzü Mahallesi’ndeki tarihi hipodrom, Bolu turizmine kazandırılacağı günü bekliyor.

Haber: Oğuzhan Eke – Servet Gökçek

Bulunduğu bölge açısından, kentin en çok tarihi eserinin çıkarıldığı Hisar Tepe’deki, “Antik Hipodrom” yıllardır atıl bir durumda bekliyor.  Önceden üzerinde gecekonduların bulunduğu alan 2008 yılında, binaların yenilenmesi için yapılan kazılarda gün yüzüne çıktı. Keşfedildiği günden bu yana herhangi bir proje dâhiline alınmayan ve hakkında hiçbir söylemin kamuoyuna taşınmadığı tarihi alan kaderine terk edilmiş durumda.

TARİHİN ÜZERİNDE AĞAÇLAR YÜKSELİYOR

Bakımsızlıktan beton merdivenlerin kenarında parçalanmaların olduğu antik tiyatroyu, yabani otlar ve ağaçlar kaplıyor. Tarihi çok eskiyen dayanan alanda betonlardaki çatlaklardan ve toprağın olduğu alanlardan çıkan bazı cılız ağaçların boylarının 2 metreye yaklaştığı görüldü.

ŞEHİRDEN KOPUK

Öte yandan İzzet Baysal Caddesi’nin hemen yan bölümünde bulunan alan reklam tabelaları ve tahta paravanlarla şehirden ayrılmış durumda. Şehirden kopuk şekilde bekleyen alanın turizm kazandırılması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim