4-13 Aralık 2020 tarihlerinde Mersin’de düzenlenen Avrupa Artistik Cimnastik Şampiyonası'nda derece alan İlimiz Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi sporcuları Bolu Valisi Ahmet Ümit’i makamında ziyaret ettiler.

Sporcuların Vali Ahmet Ümit’i ziyaretine, Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerafettin Çilkara, Spor Şube Müdürü Ramazan Demir, Cimnastik Milli Takım Sporcularımız Bora Tarhan ile Mert Efe Kılıçer ve Antrenör Ersin Yılmaz katıldı.

Avrupa Artistik Cimnastik Şampiyonasına katılarak Halka aletinde ve atlama Masası Aletinde Avrupa 3’ncüsü olarak 2 bronz madalya kazanan Bora Tarhan ile Barfiks Aletinde Avrupa 2’ncisi, Paralel Bar Aletinde Avrupa 3’ncüsü olarak 1 gümüş 1 bronz madalya kazanan Mert Efe Kılıçer, Bolu Valisi Ahmet Ümit’e yaptıkları spor branşları, daha önce aldıkları dereceler ve geçtiğimiz hafta Türkiye Artistik Cimnastik Milli Takımı olarak katıldıkları Avrupa Artistik Cimnastik Şampiyonası hakkında bilgiler verdiler.

“AMACIMIZ İLİMİZDEN MİLLİ TAKIMA KATILAN SPORCU SAYIMIZI ARTIRMAK”

Bolu’nun gelecekte önemli bir spor kenti olacağını belirten Vali Ümit, “İlimiz her alanda olduğu gibi spor alanında da gelişiyor. Devletimiz tarafından ilimize tahsis edilen birçok spor yatırımları ve projeleri var. Halen aktif olan ve yakın zamanda tamamlanması planlanan spor tesislerinin hizmete girmesiyle gençlerimiz daha rahat ortamlarda sporun her branşıyla ilgilenebilecekler. Çocuklarımızın ve gençlerimizin spordaki başarılarını artırmak için şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da spor branşlarına destek vermeye devam edeceğiz. Amacımız ilimizdeki lisanslı sporcu sayımızı ve İlimizden Milli Takıma katılan sporcu sayımızı artırmaktır” dedi.

“SİZLER GURUR VE ONUR KAYNAĞIMIZSINIZ”

Sporcularımızı katıldıkları Avrupa Artistik Cimnastik Şampiyonası’nda aldıkları derecelerden dolayı tebrik eden Vali Ümit, “Şampiyonaya katılarak şanlı bayrağımızın göndere çekilip İstiklal Marşı’mızın okunmasına vesile olan tüm sporcularımızı ve sporcularımızı çalıştıran antrenörlerimizi gönülden tebrik ediyorum. Gerek ülkemizde gerekse dünyanın çeşitli yerlerinde düzenlenen şampiyonalara katılarak ülkemizi en iyi şekilde temsil ediyorsunuz. Aldığınız başarılarla İlimizin ve ülkemizin ismini dünyanın her yerinde duyuruyorsunuz. Sizler bizlerin gurur ve onur kaynağımızsınız. İlimizde sporun gelişmesi için emek sarf eden başta Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Hemşehrimiz Suat Çelen olmak üzere Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü çalışanlarına, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

SPORCULARA BAŞARILARINDAN DOLAYI HEDİYELER VERDİ

Avrupa Artistik Cimnastik Şampiyonası'nda dereceye giren sporcularımız Bora Tarhan ile Mert Efe Kılıçer'e ve Antrenörleri Ersin Yılmaz’a çeşitli hediyeler veren Bolu Valisi Ahmet Ümit, “Sizleri yarıştığınız branşlarda gösterdiğiniz başarılardan dolayı tebrik ediyorum. Başarı alışkanlık haline getirildiğinde gerçek başarı olacaktır. Başarılarınızın devamını diliyor ve sizlerden altın madalya bekliyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim