Bolu İl Tarım ve Orman Müdürü İzzet Murat ve teknik personel "Bitkisel Üretimi Geliştirme Projesi" kapsamında ekimi yapılan Dane Mısır ve Yağlık Ayçiçeği alanlarında incelemelerde bulundu.

İl Müdürü İzzet Murat; Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü İsmail Altıntaş ve teknik personel eşliğinde Bolu Merkez ilçe Okçular, Çamyayla, Örencik ve Sultanbey Köyü’nde ekili bulunan Dane Mısır, Yağlık Ayçiçeği ve Arpa ekili alanları ziyaret ederek ürün gelişimlerini inceledi.

Konu hakkında açıklamada bulunan İl Müdürü İzzet Murat; “Bakanlığımız Yatırım Programında Tarım-Bitkisel Üretim sektöründe yer alan ‘Bitkisel Üretimi Geliştirme Projesi’ bütçe tertibinden İl Müdürlüğümüze aktarılan ödenek ile %50 hibe %50 üretici katkısı ile 80.000 Kg Arpa, 886 paket Yağlık Ayçiçeği ve 650 paket Dane Mısır tohumları Mart ve Nisan ayında dağıtımları yapılarak ekimleri yapılmıştır. Bolu topraklarında geçtiğimiz yıllarda verimi ile parlayan ve adeta fark yaratan Dane Mısır, Yağlık Ayçiçeği gelişimleri ile üreticilerimizi ve bizleri mutlu etmektedir.

Yapılan Tarla Kontrollerinde bitki gelişimlerinin gayet sağlıklı ve güzel olduğu görülmüştür.

Bitkisel üretim faaliyetlerinin gelişim gösterdiği İlimiz de üreticiler katma değeri yüksek ve aynı zamanda birim alandan maksimum getiri sağlayan alternatif ürünlere yönlenmektedir. Bu doğrultuda özellikle Dane Mısır ve Yağlık Ayçiçeği gibi gerek karlılığı gerekse de talebi yüksek ürünlerin yetiştiriciliği benimsenmiştir. Ayrıca Yağlık Ayçiçeği; kuru tarım arazilerinde rahatlıkla yetişebilme özelliğiyle de üreticilerimize avantaj sağlamaktadır.

Projeye desteklerinden dolayı başta Sayın Valimiz Ahmet Ümit olmak üzere, Bakan yardımcımız Sayın Fatih Metin, değerli Bolu Milletvekillerimiz Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü, İl Özel İdaremize ve emeği geçenlere kurumum, şahsım ve üreticilerimiz adına teşekkür ediyorum" dedi.

Editör: TE Bilisim