AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, TBMM’de görüşülen 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi’nin 6. Maddesinde genel kurul kürsüsünden hitap etti.

Konuşmasına selamlamayla başlayan AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın; “Sayın Başkan, değerli Milletvekilleri, 2021 Yılı Merkezi Bütçe Kanunu Teklifi’nin 6. maddesi üzerine şahsım adına söz almış bulunmaktayım. Sizleri, sizlerin şahsında aziz milletimizi, Köroğlu’nun torunları değerli Bolulu hemşerilerimin vekâletleriyle saygı ve hürmetle selamlarım” diyerek Bolulu vatandaşları unutmadı.

“BU BÜTÇE BİZ BİZE YETERİZ DİYEN 83 MİLYONUN BÜTÇESİDİR”

Bütçenin toplumun tüm kesimlerine hitap ettiğini dile getiren Aydın, “Söz konusu madde Bakanlıkların bütçelerinin verimli kullanılması amacıyla yapılan düzenlemeleri içermektedir. Bu düzenlemeyle devlet, bütçede yer alan tek bir kuruşun dahi zayi olmadan, halka hizmet için kullanılması amacını gütmektedir ki 2021 yılı bütçesi de bu mantıkla hazırlanmıştır. Bu anlamda bu bütçe anlaşılması için tekraren söylüyoruz ki ağızlarından tank palet lafını hiç düşürmeyip tank görünce kaçıp eve sığınanların değil, tankın üstüne korkusuzca yürüyenlerin bütçesidir, terörist cenazesine gidenlerin değil, evlat kaybdeip vatan sağ olsun diyen anaların, bu bütçe ezan sesinden rahatsız olanların değil, ezan sesini vatanın bağımsızlığının nişanesi olarak görenlerin ve en önemlisi, bu bütçe 14 yaşında çocuk terörist olarak fotoğrafları gösterilen evlatlara bakarken, oy kaygısıyla sesleri içlerine kaçanların değil, Cumhur İttifakı olarak hak ettikleri cevabı alanlar karşısında derin bir oh çekenlerin bütçesidir.” dedi.

“TAM BAĞIMSIZLIK İÇİN KEFENİYLE YOLA ÇIKANLAR ÇOK RAHAT ATATÜRK DİYEBİLİR”

Atatürk üzerinden siyaset yaparak aslında kendilerinin Atatürk lafzını kullanmaktan imtina ettiklerini ifade eden AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, “Yine bütçe görüşmeleri esnasında kürsüde konuşan AK Parti’li hatibe “Atatürk’ün adını ağzına alamazsın” diyerek bağıran CHP’li vekilin bu hezeyanına da bir cevabımız var elbette. Kendilerini, bir icraatları olmadığı için yalnızca bu sahiplenme üzerine ifade eden bu zihniyet bilsin ki iç ve dış bedhahlara hele bir durun diyen, Anadolu’yu hayat alanı olmanın ötesinde istikbali ve namusu olarak gören, tam bağımsızlık için kefeniyle yola çıkanlar çok rahat Atatürk diyebilirler ancak bu minvalde aklıma takılan soru da şudur: Acaba CHP İstanbul İl Başkanı’na da bu vekil mi “Atatürk deme” demiştir ki malum şahıs bu lafzı etmekten kaçınmaktadır. Bunun takdirini de yüce milletimize bırakıyoruz.” dedi.

AYDIN MECLİS KÜRSÜSÜNDEN TANJU ÖZCAN’I ELEŞTİRDİ

 AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, meclis kürsüsünden, CHP’li belediyelerin yönetim tarzını eleştirerek;  “Bu arada Sayın Kılıçdaroğlu, bütçe konuşmasında CHP’li belediyelerin arı gibi çalıştığını söylemiştir yalnız sanırım kast ettiği bal yapmayan arılardır. Bunu kendi ilim açısından ve diğer CHP’li belediyelerin yönetim tarzı da birbirine benzediği için anlatmak isteriz. Misalen CHP’li Bolu Belediye Başkanı, pandemi döneminde kovid-19 nedeniyle vefat eden yaşlı insanlarımız için zaten bir ayağı çukurdaydı diyebilen, kimseyi maskesiz bırakmadık yalanlarıyla aslında İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte maske ihalesini yandaşa verebilen, hayallerin led ekran üreterek Çin’e ihraç etmek gibi trajikomik projeler olmasında rağmen, gerçeklerin vaktinde ekmeyi unuttuk dediği mor patates olduğu bir yönetim anlayışıyla hareket etmeye devam etmektedir. Yapamadıkları, üstesinden gelemedikleri her iş için kameralar önünde ama beni engelliyorlar diyen bu ağlak siyaset anlayışına bir kez daha tüm belediyelerinize ve siyasi görüşüne bakılmaksızın tüm vatandaşlarımıza hizmet götürdüğümüzü hatırlatıyor, bu nedenle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımızı sunuyoruz. Ancak ne yazık ki heyhat diyorum heyhat güzel memleketim yalnızca gelip geçici bu yönetimle sınanmamaktadır. Dün vekilken, CHP’nin net bir duruşu yok diyen malum şahsın bugün şirazeden çıkarak içeriğini söylemekten imtina edeceğimiz şekilde ulusal basında da yer alan ifadeleri ülkemizin dört bir yanından bizleri arayan cinsiyetten ari olarak adamlığın kitabını yazmış Koç Köroğlu’nun torunları hemşehrilerimizi yaralamış, karalamıştır. Biz bu sebeple kendisini bu tutumlarından dolayı kınıyor, makama yakışır edebe ve suhulete davet ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

“SUSARSAM HAKKINI HELAL ETMESİN”

TBMM Genel Kurul Kürsüsü’ndeki hitabını Abdurrahim Karakoç’un bir şiiriyle bitiren Aydın son olarak; “Sayın Başkan, değerli Milletvekilleri, hak ve hakkın helal edilmesi önemli kavramlardır. Bu nedenle biz bu olaya Abdurrahim Karakoç gibi bakar ve şöyle deriz;

Yerindedir daha aklım iradem,

Ve işte yeminim işte ifadem!

İlk insan ilk nebi Hazreti Adem,

Susarsam hakkını helal etmesin!

canım sağ oldukça rahmetli babam, ak sütün emziren ihtiyar anam, sırf AK Partili oldukları için insanlara eziyet edenlere ve işbirlikçilerine karşı, susarsam, korkarsam, doğru bildiğimden dönersem hakkını helal etmesin. Gazi meclisi saygıyla selamlıyorum” diyerek konuşmasını noktaladı.

Editör: TE Bilisim