AK Parti Bolu Milletvekilleri Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü, Türkiye Büyük Millet Meclisi Dilekçe Komisyonu Başkanı Belma Satır riyasetinde Diyarbakır’da temaslarda bulundu.  ‘Topraktan Toprağa Biyobozunur Atık Yöntemi Projesi toplantısına katılarak bilgi aldılar.

Haber: Aslı Akış

Geçtiğimiz ay TBMM Dilekçe Komisyonuyla birlikte Kıbrıs TÜRK Cumhuriyetine giden Ak Parti Bolu Milletvekilleri Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü’nün son durağı Diyarbakır oldu. TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı İstanbul milletvekili Mihrimah Belma Satır başkanlığındaki heyet burada ilk olarak Diyarbakır Münir Karaloğlu’nu makamında ziyaret etti.

Diyarbakır Kayapınar Belediyesi olarak Topraktan Tabağa Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile birlikte hayata geçirilen  “Topraktan Toprağa Biyobozunur Atık Yönetim Projesi” TBMM Dilekçe Komisyonu tarafından yerinde incelendi.

Milletvekilleri Aydın ve Küpçü, inceleme ziyaretlerinde Gıda Kurtarma Derneği ve Temel İhtiyaç Derneği yetkililerinden, ‘‘Topraktan Toprağa Biyobozunur Atık Yöntemi Projesi’ hakkında bilgiler alarak yapılan sunumu dinlediler. Akabinde Denetim Komisyonu ve beraberindeki heyet ile Hayır Çarşısı, Aşevi, Kompost Alanı ve Pazar Yeri çalışmaları hakkında bilgi alarak, yerinde incelemelerde bulundu.

TBMM Dilekçe Komisyonu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda hayata geçirilen projenin yaygınlaştırılması ile ilgili çalışmaların başlatılacağı ve örnek olması gerektiği ifade edildi.

AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, ziyaret ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak; “TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanımız Belma Satır riyasetinde Diyarbakır'dayız. Vali Münir Karaloğlu’nu ziyaret ettikten sonra, yerinde inceleme ziyaretimizin ilk bölümünde, ilgili bakanlıklarımız, Gıda Kurtarma Derneğı ve Temel İhtiyaç Derneği yetkililerinin sunumlarını dinledik” ifadelerine yer verdi.

Diyarbakır Kayapınar İlçesi'nde başlatılan “Topraktan Toprağa" projesi ile çöpe giden yaş meyve ve sebze atıkları kompost gübreye dönüştürülerek yeniden tarıma kazandırılıyor.

Editör: TE Bilisim