AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, ilimize farklı branşlarda 393 sağlık personeli ataması yapılacağının müjdesini verdi. Aydın; “Bolu'muzda sağlık ordusu güçlenmeye devam ediyor!” dedi.

Haber: Aslı Akış

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 85 bin personel alımı yapılacağını duyurmasının akabinde illerin kadro ve branş dağılımları belli oldu. AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Bolu’ya ataması yapılacak sağlık çalışanı branş ve sayısını açıkladı.

Buna göre Sağlık Bakanlığı tarafından Bolu’daki kurumlarda görevlendirilmek üzere 2022 yılı için 45/A maddesine göre 393 Sözleşmeli Sağlık Personeli atanacak.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada; 209 Tıbbi Sekreter, , 64 Hemşire, 16 Ebe, 15 Fizyoterapist, 14 İlk ve Acil Yardım Sağlık Teknikeri olmak üzere çeşitli branşlarda toplamda 393 sözleşmeli personel alınacak.

AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın sosyal medya paylaşımında; “Bolu'muzda sağlık ordusu güçlenmeye devam ediyor! İlimize farklı unvanlarda 393 sağlık personeli daha geliyor. Bu vesileyle Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a ve Sağlık Bakanımız Sn. Fahrettin Koca'ya şükranlarımızı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

BAŞVURULAR

Sağlık Bakanlığı personel alımları başvuru işlemleri pbs.saglik.gov.tr adresi üzerinden gerçekleştirilecek. 85 bin personel alımı için başvuru tarihleri duyurulduğunda adaylar buradan sisteme giriş yaparak başvurularını iletebilecek. Personel Bilgi Sistemine giriş işlemleri e-Devlet üzerinden yapılacak. Sağlık çalışanları yine bu ekran üzerinden atama ve kura duyurularına ulaşabilecek.

Editör: TE Bilisim