AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Bolu Abant’ta gerçekleştirilen TBMM Grubu Çalışma ve Değerlendirme Toplantısındaki “Daha onurlu, gururlu, daha gelişmiş bir ülkede yaşamak istiyoruz” söylemini eleştirdi. Aydın; “Onur ve gururun azı veya çoğu olmaz. Hele bu lafzı; bu kadim medeniyetin, bu aziz devletin oluşturduğu devletimizin şahsında kullanmak kimsenin haddi de hakkı da değildir! Sen onuru 15 Temmuz'da kaybettin” dedi.

Haber: Aslı Akış

AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin Bolu Abant’taki “İkinci Yüzyıla Doğru, Doğru Strateji” temasıyla yapılan kampında kullandığı ifadenin kabul edilemez olduğunu ileri sürerek, TBMM’den seslendi.

“BU İFADEYİ KABUL ETMEK MÜMKÜN DEĞİLDİR”

Milletvekili Aydın, konuşmasında; “Bolu Abant’ta gerçekleştirilen CHP milletvekilleri toplantısı esnasında Sayın Kılıçdaroğlu, Bolu'da, milletvekilleri teşkilat toplantısı esnasında basına yansıyan konuşmasında "Seçilmeleri hâlinde daha onurlu, daha gururlu bir ülkede yaşarız” ifadesini kullanmıştır. Lakin bu ifadeyi kabul etmek mümkün değildir. Zira onur ve gururun azı veya çoğu olmaz, hele bu lafzı bu kadim medeniyetin, bu aziz devletin oluşturduğu, devletimizin şahsında kullanmak kimsenin haddi de, hakkı da değildir. Dolayısıyla şanlı geçmişimizle bağlarını kesmiş olduklarını bildiğimiz zihniyetin bu söyleminin, aziz milletimizin yakın tarih olan 15 Temmuz’da devletin bekası, onur ve gururu için nasıl canını ortaya koyduğunu televizyon karşısında seyrederek anlamalarının mümkün olmadığı gerçeğini bir kez daha görmekte mümkün olmuştur.

Sayın Kılıçdaroğlu, aynı konuşmasında ülkenin sorunlarının akıl ve tecrübeyle çözüleceğini ifade etmiştir ki biz bu noktada dünyanın en iyi icraatını da gerçekleştirseniz biz yine eleştireceğiz diyenlerin aksine bir kez daha tecrübe ve birikimin girdiği her seçimi kaybedenlerde değil ülkeyi 20 yıldır yönetenlerde olabileceği gerçeğini ifade etmiş ve subliminal olarak doğru adresi göstermiş olmasından dolayı şahsına teşekkürü de borç biliriz.” İfadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim