Kıbrıscık yolu üzerindeki Ayman Yaylası’na yapılacak taş ocağı için ağaç kesimine başlayan ekipleri, yayla halkı durdurdu. Kesimin bir süre sonra tekrar başlaması bekleniyor.

Haber: Oğuzhan Eke

Taşlıyayla Göleti’nin yakınında bulunan, Kıbrıscık yolu üzerindeki Ayman Yaylası’na ait mera arazisinde taş ocağı yapma çalışmaları devam ediyor. Çıkan malzemenin Taşlıyayla Göleti’ndeki çalışmalarda kullanılacağı bildirilen ocakla ilgili yeni aşamaya geçildi.

150 CİVARINDA AĞAÇ KESİLDİ

Edinilen bilgilere göre, taş ocağının yapılacağı alana giden yol iş makineleriyle açıldı. Bölgeden çıkarılacak malzemelerden numune alındı. 16 Eylül Perşembe sabahı itibariyle de çalışmalar, ağaçlık bölgeye kadar ilerledi ve ekipler tarafından 150 civarında ağaç kesildi.

ÇALIŞMALAR ENGELLENDİ

Kesimi fark eden Ayman Yaylası halkı hemen bölgeye giderek, çalışmaları engelledi. Yaklaşık 20 kişilik grup,  “Taşocağına Hayır” pankartı açarak tepkilerini gösterdi. Vatandaşların kesilen ağaçların üzerine oturarak, direndiği ifade edildi.

“1500 AĞAÇ KESMEK İSTİYORLAR”

Konuyla ilgili taş ocağına karşı direnen vatandaşlardan yapılan yazılı açıklamada, “Biz 500 yıldır bu dağlarda hayvancılık yapan, bu ormanın gerçek sahipleriyiz. Bu dağlarda büyüdük, karnımızı bu dağlar sayesinde, bu dağlarda doyurduk. Analarımız, babalarımız bu dağlardaki mezarlığımızda yatıyor. Onların gözü gibi koruduğu bu dağları, meralarımızı, ormanımızı onlardan nasıl teslim aldıysak, çocuklarımıza ve torunlarımıza da aynı şekilde bırakmak istiyoruz. Bir tek dalına zarar gelsin istemiyoruz. Biz dağdan bir tek odun dalı getirip yakmaya kıyamazken, ekmeğimizi beslediğimiz mandaların tezeğiyle pişirirken, elin oğlu şimdiden 150 ağacımızı kesti geçti bile ve 1500 ağaç kesmek istiyorlar, taş ocağı için. Ağaçlarımız, ormanımız katledilmesin, taş ocağı istemiyoruz” denildi.

Kesimin bir süre sonra tekrar başlaması bekleniyor.

 

Editör: TE Bilisim