Bolu İnsani Yardım Vakfı (İHH), kardeş ülke Azerbaycan’ın haklı davasında yanlarında olduklarını göstermek amacıyla “Gardaşlık Zamanı” sloganıyla Bolu’da destek konvoyu düzenledi.

Haber: Aslı Akış

Bolu’da İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği organizasyonuyla bir araya gelenler, Azerbaycan'a destek için "Gardaşlık zamanı" sloganıyla araç konvoyu oluşturdu.

Ermenistan güçlerinin Azerbaycan'a yönelik saldırılarına ve Azerbaycan topraklarını işgaline tepki gösteren İHH üyeleri ve kentte faaliyet gösteren diğer sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Kalıcı Konutlar Camii önünde toplandı.

Burada grup adına açıklama yapan Bolu İnsan Hakları ve Hizmet Derneği Şube Başkanı Fethi Sarımsakcı, Ermenistan'ın baskı ve zulümlerinin, uzun yıllardır süregelen bir insanlık dramına neden olduğunu anımsattı.

“BASKI VE ZULÜMLER UZUN YILLARDIR SÜREGELEN BİR İNSANLIK DRAMINA NEDEN OLMUŞTUR”

Sarımsakcı, Ermenistan ordusunun sivillerin yaşadığı birçok yere saldırı düzenlediğine işaret ederek; “Dost ve kardeş ülke Azerbaycan'ın, Karabağ bölgesinin işgalinden bu yana bölgede Ermenistan devletinin yapmış olduğu soykırımlar, baskı ve zulümler uzun yıllardır süregelen bir insanlık dramına neden olmuştur. Üstelik daha önceki ve özellikle geçtiğimiz günlerde yaşanan saldırılar Yukarı Karabağ hattında değil, doğrudan iki devlet arasındaki sınırlarda ve ağır silahlarla yapılmıştır. Ermenistan ordusu, sivillerin yaşadığı birçok köy ve kenti bombalayarak adeta bir sivil katliamına imza atmaktadır. Kardeş ülke Azerbaycan ise aksine sivillerin yaşadığı köyleri ve kentleri bütün gücü ve imkanlarıyla korumaktadır. Bu durum, olayın herhangi bir sınır ihlali ve çatışması değil, doğrudan Azerbaycan'a yönelik bilinçli bir taarruz olduğunu göstermektedir. Hiç şüphesiz bu saldırı, Ermenistan'ın çapını aşan bir hadisedir. Amaç saldırgan ve zalimane bir yaklaşımla hem Yukarı Karabağ sorununun çözümüyle ilgili süreci tıkamak hem de bölgede yeni çatışma alanları ortaya çıkarmaktır” diye konuştu.

“ULUSLARARASI TOPLUM VE KURULUŞLAR YETERLİ VE GEREKLİ TEPKİ KOYMUYOR”

“Ermenistan'ın alçakça saldırganlığı karşısında gerekli ve yeterli bir tepki ortaya koyamayan uluslararası toplum ve kuruluşlar, çifte standardını bir kez daha göstermektedir” diyen Sarımsakcı; “Minsk 3'lüsü denilen, ABD, Rusya ve Fransa yaklaşık 30 yıldır bu sorunu çözmemiş, Azerbaycan Türkü soydaşlarımızın, Müslüman kardeşlerimizin katledilmesine göz yummuş, dolaylı yoldan da çeşitli lojistik ve mühimmat desteklerinde bulunmuşlardır. Adeta bu sorunu çözmemek için de ellerinden geleni yapmışlardır, işgal edilen topraklarda kardeş ülkemiz Azerbaycan'ın topraklarıdır. Yaşanan bu zulüm sebebiyle 1 milyona yakın insan kendi topraklarından uzak yaşamaktadır” şeklinde konuştu.

“İKİ AYRI DEVLET OLSA DA TÜRKİYE VE AZERBAYCAN TEK BİR MİLLETTİR, AZERBAYCAN’IN YANINDAYIZ”

Bolu İHH olarak Ermenistan'ın Azerbaycan’a yaptığı zulmün kabul edilemez olduğunu dile getiren Fethi Sarımsakcı; “Artık hesap vakti geldi' diyen Azerbaycan, kendi göbeğini kendisi kesmek zorunda kalmıştır. Türkiye ve Azerbaycan olarak aramızda yıllardır süregelen kadim bir dostluk ve kardeşlik hukuku söz konusudur. Türkiye ve Azerbaycan hükümetleri hem siyasi arenada hem de toplum nezdinde dostluk ve kardeşliklerini fiilen ortaya koymuş, her türlü şart altında, hiçbir dünyevi menfaate dayanmaksızın dile getirmişlerdir. Biz Bolu-İHH olarak, Ermenistan devletinin yaptığı kabul edilemez ve hadsiz tahrikkarlığa ve yıllardır süregelen bu acımasız zulümlerin karşısında duruyor ve lanetliyoruz ve aynı şekilde Azerbaycan devletinin ve halkının yanında olduğumuzu da bütün dünyaya bildiriyoruz. Biz kardeşiz ve kıyamete kadar birbirimize sahip çıkmak için varız. Bu kardeşlik bağımızla birlikte bugün de Azerbaycan'ın tam yanındayız. Her koşulda, her dönemde, her türlü zorluk ve zulümkarlığın altında kalplerimiz ve milletimiz birdir. İki devlet olsak da Türkiye ve Azerbaycan tek bir millettir. Bolu-İHH olarak bizler dualarımızla ve bir araya gelerek kardeş ve dost ülke Azerbaycan'ın 'anında olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Şehit olan kardeşlerimizin makamları ali olsun ve şu anda, cephede gazada olan kardeşlerimizin de gazaları mübarek olsun diyoruz. Karabağ Azerbaycan'dır, Azerbaycan Türkiye'dir” ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından, yaklaşık 100 araçlık konvoy kentin en işlek cadde ve sokaklarından geçerek Azerbaycan'a destek verdi.

Editör: TE Bilisim