Bolu Merkez Alıçören Ortaokulu, Zekâ Oyunları Kulübü öğretmenleri, Nurcan UYGUR ve Arzu ALTUN tarafından kulüp çalışmaları esnasında öğrencilerin evde geçirdikleri vakitleri doğru değerlendiremediğini, ebeveynleriyle birlikte geçirmeleri gereken zamanı televizyon izleyerek, telefon, tablet, bilgisayar ya da sosyal medya da vakit geçirerek öldürdüklerini tespit etmesi üzerine okul Müdürü Cemil Aydın fikirlerini ve desteğini alarak “Ebeveynlerimle Zekâ Oyunları Oynuyorum” Projesini ürettiler.

Akıl yürütme ve farklı problem çözme becerileri kazanmaları, farklı bakış açıları geliştirmeleri, mantıksal düşünme becerilerini güçlendirmeleri ve aileleri ile kaliteli zaman geçirmeleri için, evde ebeveynleri ile zekâ oyunları oynamalarını sağlayarak okul genelinde bir farkındalık oluşturdular.

Proje sayesinde öğrenciler evdeki zamanlarını hem aileleriyle geçirdi hem eğlenceli ve eğitici hale getirdiler. Okul idaresi projeye katkıda bulunan öğrenci velilerine teşekkür etmek maksadıyla düzenlediği şenlikte aileleriyle zeka oyunu oynayan öğrenciler güzel görüntüler oluşturdu.

Editör: TE Bilisim