Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, T.C. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin öncülüğünde, BAİBÜ’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilecek “Bölgesel Kariyer Fuarı” hakkında bilgiler verdi.  Alişarlı, Bölgesel Kariyer Fuarı’nın Batı Karadeniz’de bulunan 12 üniversite ile birlikte düzenleneceğini söyledi.

 Haber: ASLI AKIŞ

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi öncülüğünde düzenlenecek kariyer fuarı ile üniversitede eğitim gören öğrenciler, sektörle buluşturulacak. BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, proje ile öğrencilere staj ve iş bulma imkanı sağlanmasını amaçladıklarını vurgulayarak, çok önemli bir fuar olacağını belirtti.

 

“BÖLGESEL KARİYER FUARI DÜZENLEYECEĞİZ”

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, yakın zamanda düzenlenecek olan bölgesel kariyer fuarının detaylarını anlatan Mustafa Alişarlı; “Geçen dönem Gaziantep Üniversitesinde Bölgesel Kariyer Fuarı ile ilgili bir gelişme oldu. Oraya katılmıştım. O etkinlik esnasında da Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Başkanı Doç. Dr. Salim Atay hocamız da oradaydı. Fuar gezildi, konuşuldu.  Fuarda devletin tüm resmi kurumlarının stantları var. Ayrıca, 12 bölgeyiz biz 12 bölgenin tüm ticaret odalarının stantları mevcut. Ben Batı Karadeniz Üniversiteler Birliğinin dönem başkanıyım. 12 üniversitemiz var orada. 12 üniversitemizin öğrenciler de buraya katılacaklar. 12 ilin, hem ticaret ve sanayi oda başkanlıkları, 12 üniversitenin öğrencileri ve aynı zamanda 12 bölgenin sanayi ile ilgili kısımları burada stant açacaklar. Bizim düzenleyeceğimiz fuarda da gönüllü olarak stant açmak isteyecek firmalarımıza stant açtıracağız. Etkinliğe katılan tüm öğrencilere karekod verilecek formla. Ondan sonra karşılıklı görüşmeler başlayacak. Kim kimle görüşecek, formlar hazırlanacak. Öğrenciler firmalara görüşecekler bu protokoller sayesinde. Aynı zamanda bunlar anlık olarak Sayın Cumhurbaşkanlığı tarafından da izlenecek . Hangi öğrenci var, ismi TC nosu, memleketi, hangi firma ile görüştü, ne anlaştılar, staj, ne anlaştılar, iş başvurusu. Daha sonra mezun olduktan sonra onlar takip edilecek. Hangi öğrenci hangi firmada işe girdi. Bu önemli bir şey. Her üniversite mezun veriyor, bazıları yüz binlerce mezun verdi, biz ona yakınız o kadar mezunumuz var. Bunlar ne yapıyorlar, ne kadarı devlette çalışıyor, ne kadar özel sektörde çalışıyor. Onları takip açısından önemli bir fuar olacağını ve katkı sağlayacağını düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

 

“CUMHURBAŞKANIMIZ HER AKADEMİK YIL AÇILIŞINDA BİZLERE BAZI GÖREVLER VERİYOR”    

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her yıl akademik yıl açılış programında verdiği bir sorumluluk olduğunun altını çizerek; “Sayın Cumhurbaşkanımız her akademik yıl açılışında bizlere bazı görevler veriyor. Sizden beklediklerimiz şunlardır diyor ve biz onları not alıyoruz. Mesela ilk olarak bizlere “nitelikli öğretim üyeleri, eğitmenler yetiştireceksiniz” sizlerden beklentimiz budur demişti. Biz de onunla ilgili hemen Köroğlu Yazarlık Mektebini oluşturduk. Oldukça başarılı bir şekilde yürüyor. Oldukça talep gören de bir şey. Buna aynı zamanda şehirden katılanlar da var. Onlar da gelsin diyoruz. Sadece öğrenciye yönelik bir program değil.” diye konuştu.

 

“KARİYER MERKEZİMİZİ KURDUK”

Açıklamasının devamında, kariyer merkezilerinin kurulduğunu ifade eden Alişarlı;  “İkinci açılış programında da Sayın Cumhurbaşkanımız kariyer merkezlerinizi yapın diye talimat verdi. Biz de sorduk, bizim kariyer merkezimiz var mı diye; yok denildi. Kariyer merkezimizi kurduk, YÖK’ten geçti, yönetmeliğimizi hazırladık, şu an resmi gazetede yayımlanması için sıra bekliyoruz. O hazır.” dedi.

 

OSB’DE BİRİMİNİ AÇAN 8’İNCİ ÜNİVERSİTEYİZ”

Sektörel eğitimi geliştirmek amacıyla Organize Sanayi Bölgesinde birim açan 8’inci üniversite olduklarını kaydeden Alişarlı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu yıl akademik yıl açılışında verdiği görevden bahsederek; “OSB’lerde yer tutun diye üçüncü görev bu sene verildi. Bizim öngörümüz iyiydi çünkü bunu 6 ay önce başlattık oldukça da iyi gidiyor. Orası daha da iyi olacak, hem Bolu’ya hem de bölgeye katkı verecek inşallah. Bu bir sistem, buna yerinde Sektörel eğitim programı diyorlar. Biz, OSB’de birimini açan 8’inci üniversiteyiz.  Toplamda 206 üniversite, bunun 126’sı devlet üniversitesi gerisi vakıf üniversitesi. 8’inci üniversite olarak yerimizi tuttuk. Burada bize Valiliğimiz, Belediye Başkanlığı ve Ticaret Odası Başkanımız büyük destek verdi. Onlar yönetim kurulu üyesi olduğu için onların katkıları da bizim için önemliydi. Bir proje sunduk, kabul gördü. Orada da bu birimimizi açtık.” ifadelerini kullandı.

 

 

Editör: TE Bilisim