Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ), Dünya’nın saygın derecelendirme kuruluşlarının sıralama listelerinde yer almayı sürdürdü.

BAİBÜ, yükseköğretim kurumları arasında yaptığı performans ölçme ve değerlendirme çalışmaları ile dünyanın önde gelen saygın üniversitelerini derecelendiren Times Higher Education (THE) kuruluşunun derecelendirmesinde yer aldı. Buna kapsamda üniversite, ‘Alanlara Göre Dünya Üniversite Listesi 2022’de; Klinik ve Sağlık Bilimleri 601+, Yaşam Bilimleri 801+ ve Fizik Bilimlerinde 1001+ sıralamalarında yer alarak uluslararası üniversiteler içindeki yerini yükseltti.

BAİBÜ, listeye girmeyi hak kazanan Türk üniversiteleri arasında; Klinik ve Sağlık Bilimleri’nde 39 üniversite içinde 13’üncü, Yaşam Bilimleri’nde 20 üniversite içinde 12’inci, Fizik Bilimleri’nde 34 üniversite içinde 20’inci olarak ulusal alanda kendine yer buldu.

REKTÖR ALİŞARLI’DAN TEBRİK VE TEŞEKKÜR

Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, ulusal ve uluslararası üniversite performans sıralamalarında elde edilen başarılardan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Bu başarılarda emeği geçen tüm değerli akademisyenlerimiz, idari personelimiz ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, BAİBÜ ailesi adına kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim