Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesine yerleşen öğrenci sayısı ile doluluk oranları belli oldu.

Yerleştirme sonuçlarına göre BAİBÜ diğer üniversitelere göre tercih edilen üniversiteler arasında yine yüksek oranıyla dikkat çekti. Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan bölümler hariç bu yıl toplam 6.088 kontenjanı bulunan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ne 5075 öğrenci yerleşmesiyle BAİBÜ doluluk oranı %83 oldu.

BAİBÜ’DE YENİ AÇILAN BÖLÜM VE PROGRAMLAR %100 DOLULUK ORANIYLA RAĞBET GÖRDÜ

BAİBÜ’de yeni açılan ve 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılında ilk kez öğrenci alan; Hukuk, İlahiyat (Arapça), Kimya Mühendisliği (İngilizce) bölümleri ile Bolu MYO Peyzaj ve Süs Bitkileri, Gerede MYO Özel Güvenlik ve Koruma, Mehmet Tanrıkulu Sağlık Hizmetleri MYO İlk ve Acil Yardım programlarında yerleştirmeler %100 doluluk oranıyla gerçekleşti.

EK YERLEŞTİRMELERLE %95 DOLULUK BEKLENİYOR

YÖK bu yıla mahsus olarak iki kez ek yerleştirme yapılacağını duyurdu. Ek kontenjan başvurularının tamamlanmasıyla BAİBÜ’nin doluluk oranının yaklaşık %95’e yükselmesi bekleniyor. Kayıtların sona ermesiyle yeni öğrenci sayısı ve genel öğrenci sayıları tam olarak belli olacak.

BAİBÜ’ne kayıtlar; www.turkive.gov.tr web adresinden, 04-08 Eylül 2021 Saat: 23.59’a kadar, E-kayıt kayıt yapmakta sorun yaşayan öğrenciler için 06-10 Eylül 2021 Saat 17.00’ye kadar ilgili Fakülte, Yüksekokul, Meslek Yüksekokullarında şahsen müracaat ile yapılacak.

Editör: TE Bilisim