Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğü ile Türkiye Ticaret, Kooperatif, Eğitim, Büro ve Güzel Sanatlar İşçileri Sendikası (TEZ-KOOP-İŞ) ve Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası (Sağlık-İş) arasında, 2021 yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü’nde kamu çalışanlarının refahını arttırmak amacıyla yapılan değişiklikleri kapsayan ek protokoller imzalandı.

Rektörlükte gerçekleştirilen görüşmede protokol imza metinleri; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samettin Gündüz ve TEZ-KOOP-İŞ Bolu Şube Başkanı Şerif Taşören ile Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Sekreteri Doğan Alıç tarafından imzalandı.

Görüşmeye; Genel Sekreter İhsan Ağcan, İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Mustafa Demirel, Personel Daire Başkanı Mustafa Tanrıkulu, Strateji Geliştirme Daire Başkanı Mustafa Güç, Döner Sermaye İşletme Müdürü Yalçın Ertekin ile TEZ-KOOP-İŞ İş Yeri Temsilcisi Erdal Kalyoncu ve Toplu İş Sözleşmesi Uzmanı Barış Yılan ile Sağlık-İş Komisyon Üyeleri katıldı.

PROTOKOLLER, KAMU ÇALIŞANLARININ REFAHININ ARTTIRILMASINI HEDEFLİYOR

Kamu çalışanlarının refahını arttırmak amacıyla 11 Ağustos 2021 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Kamu İşveren Sendikası (TUHİS) ve İşçi Sendikaları Konfederasyonları arasında 2021 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü imzalanmıştı. Bu kapsamda, 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere ek protokoller imzalandı.

TEZ-KOOP-İŞ’le yapılan ek protokole göre, BAİBÜ Rektörlüğüne bağlı 10 No’lu iş yerlerinde uygulanan toplu iş sözleşmesinin Ücret Zammı başlıklı 25’inci maddesinde, Sosyal Yardımlar başlıklı 26’ncı maddesi ile bu kapsamdaki yakacak yardımı ve bayram yardımı ile İş Riski ve Sorumluluk Zammı başlıklı 27’nci maddesinde, Öğrenim Yardımı başlıklı 28’inci maddesinde, İlave Tediye ve İkramiye başlıklı 29’uncu maddesinde, Evlenme-Doğum-Ölüm Yardımı başlıklı 34’üncü maddesinde iyileştirmeler yapıldı. Toplu İş Sözleşmesine Hizmet Zammı başlıklı yeni bir madde eklendi.

BAİBÜ Rektörlüğüne bağlı 17 No’lu iş kolunda yer alan iş yerlerinde çalışan işçiler için ise, Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası ile ek protokol imzalandı. 01.11.2020-31.10.2022 yürürlük süreli Toplu İş Sözleşmesi’ne ilave olarak, işçilerin sosyal, ekonomik ve özlük haklarında iyileştirmeler yapıldı.

Editör: TE Bilisim