Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ile Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yüksek lisans ve doktora eğitiminde iş birliği yapılmasına ilişkin protokol yapıldı.

Protokol metni, BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ve Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Cemil Sarıcı tarafından imzalandı.

Protokol kapsamında Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görev yapan yönetici, öğretmen ve personele, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nde görevli akademisyenler tarafından yüksek lisans ve doktora eğitimi verilecek. Yüksek lisans ve doktora eğitimleri için gerekli şartları sağlayan eğitimciler ve personel, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü tarafından belirlenecek eğitim programına katılacak.

PROGRAM 3 YIL SÜRECEK

2020-2021 Akademik Yılı Bahar Döneminde başlayan ve toplam 3 dönem devam eden eğitim programı, yeni protokol kapsamında 2022-2023 Akademik Yılı’nda başlayıp 3 yıl boyunca sürecek.

Rektör Alişarlı, protokol imza töreninde yaptığı açıklamada, Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan eğitimde iş birliği faaliyetlerinin başarılı bir şekilde devam ettiğini kaydederek, BAİBÜ’de verilen yüksek lisans ve doktora eğitimlerinin yönetici ve öğretmenler ile eğitim faaliyetlerine büyük fayda sağladığını vurguladı.

Eğitimde iş birliği çalışmalarının önemine vurgu yapan Rektör Alişarlı, Üniversitenin eğitimde niteliği artırmak için yapılacak çalışmalara destek vermeye devam edeceğini söyledi.

Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Cemil Sarıcı ise, yönetici, öğretmen ve personelin yüksek eğitimlerine verdiği destekten dolayı başta Rektör Alişarlı olmak üzere emeği geçen tüm akademik ve idari personele teşekkür ederek, protokolün hayırlı olmasını temenni etti.