Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) ile Malezya Putra Üniversitesi arasında araştırma ve eğitim faaliyetlerini içeren iki iş birliği protokolü imzalandı.

Malezya’nın en önemli ve saygın üniversitelerinden biri olan Malezya Putra Üniversitesi (Universiti Putra Malaysia-UPM), BAİBÜ ile iş birliğine vardı.  Universiti Putra Malaysia Rektörü Prof. Dr. Mohd Roslan Bin Sulaiman, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. B. T. Hang Tuah Bin Baharudin, Direktör Prof. Dr. Mohd Nizar Bin Hamidon ve Özel Kalem Müdürü Sharudin Bin Sahrani, iki üniversite arasında iş birliği çalışmaları yapmak üzere Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’yı ziyaret etti. Ziyarette, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Him ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Gökkır da hazır bulundu.

İKİ ÜNİVERSİTE ARASINDA ORTAK PROJELER YÜRÜTÜLECEK

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyaret kapsamında iki üniversite arasında ilk olarak, ortak araştırma ve proje çalışmaları yürütülmesi ile konferans, çalıştay, kongre ve benzeri faaliyetler düzenlenmesini içeren protokol imzalandı. Erasmus+ Ortak Ülkelerle Hareketlilik faaliyeti kapsamında ise, Biyoloji, Fizik, Kimya, Kimya Mühendisliği ve Ziraat alanlarında akademik personel ve öğrenci değişimini içeren Erasmus protokolü yapıldı. Protokol metinleri Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ile Universiti Putra Malaysia Rektörü Prof. Dr. Mohd Roslan Bin Sulaiman tarafından imzalandı.

DÜNYA’NIN ÖNDE GELEN ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA YER ALIYOR

Ziyaretin sonunda Rektör Alişarlı, Universiti Putra Malaysia Rektörü Prof. Dr. Mohd Roslan Bin Sulaiman’a üzerinde üniversitemizin logosunun olduğu çini bir hatıra tabağı hediye etti. Konuk Rektör Bin Sulaiman ise Rektör Alişarlı’ya, Universiti Putra Malaysia’nın ilk Rektörlük binasını simgeleyen plaket takdim etti.

Tarım bilimlerinde çalışmalar yapmak üzere kurulan, 90’lı yıllardan bu yana ise tarımın yanı sıra Tıp, Veterinerlik, Mühendislik, İşletme, Yabancı Diller ve Sosyal Bilimler alanlarında eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren Universiti Putra Malaysia, Asya’nın ve dünyanın önde gelen üniversiteleri arasında yer alıyor.

Editör: TE Bilisim