YÖK Başkanlığı’nın açıklamalarının ardından daha önce hazırlıklarını tamamlayarak vaka sayılarındaki iyileşmeyi bekleyen Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi 2020-2021 eğitim öğretim yılı bahar yarıyı eğitim modeli duyurusuna göre bazı fakültelerin öğrencilerini yüz yüze eğitim için Bolu’ ya çağırdı.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi senatosunda alınan kararla yüz yüze eğitime başlıyor. BAİBÜ Hibrit (Karma) Eğitim Modeli ile 5 fakülte ve 2 yüksekokulda Bahar Döneminde eğitim – öğretime başlayacak.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulunun ve Yüksek Öğretim Yürütme Kurulunun 17.02.2021 tarihli toplantısında alınan kararlar çerçevesinde Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi senatosunun 18.02.2021 tarihinde almış olduğu kararlar uyarınca 2020 – 2021 Bahar Yarıyılı içinde uygulanacak eğitim modeline göre;

2020-2021 Bahar Yarıyılı dersleri, daha önce ilan edilen akademik takvime uygun olarak yapılacak.

2020-2021 Bahar Yarıyılı yılında Hibrit (Karma) Eğitim Modeli ile eğitim-öğretim faaliyetlerine devam edilecek.

Aşağıdaki tabloda belirtilen akademik birimlerde yer alan bölüm ve programların uygulama dersleri, pandemi koşullarına uygun olarak, tüm sağlık tedbirleri alınarak ve yeterli sayıda gruba ayrılarak yüz yüze yapılacak. Bu birimlerdeki teorik derslerin yüz yüze veya uzaktan öğretim ile yapılması ile ilgili hususlar akademik birimler tarafından belirlenecek olup, gerekli duyurular ise ilgili birim tarafından yapılacak.

YÜZ YÜZE VEYA HİBRİT (KARMA) EĞİTİM-ÖĞRETİM YAPACAK BÖLÜM/PROGRAM VE SINIFLAR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tabloda belirtilen istisnalar dışında kalan ön lisans, lisans ve lisansüstü programları ile dil hazırlık sınıflarındaki tüm dersler çevrimiçi gerçekleştirilecek.

Tabloda belirtilen istisnalar dışında kalan ön lisans, lisans ve lisansüstü programlar ile dil hazırlık programlarında ara sınav, dönem sonu, bütünleme, tek-çift, azami öğrenim sonu, seviye belirleme ve yeterlik sınavları çevrimiçi yapılacak. Hibrit eğitim yapılan programlarda ise tüm sınavlar yüz yüze yapılacak.

Tez savunma sınavları, yeterlilik sınavları, tez izleme komiteleri, tez önerisi savunmaları çevrim içi veya gerekli tedbirler alınarak yüz yüze yapılacak.

Salgın endişesi veya farklı nedenlerle eğitimlerine devam etmek istemeyen öğrenciler, talep etmeleri halinde kayıt dondurma haklarından yararlanacaklar.

Sağlık Bakanlığı'nın görüşleri ve Yüksek Öğretim Kurulu'nun alacağı kararlar doğrultusunda, pandeminin seyri ve aşılama çalışmalarının hızına göre eğitim-öğretim şeklinde yeni düzenlemeler söz konusu olabilecek.

 

Editör: TE Bilisim