Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinde 2022-2023 akademik yılı başlıyor.

Haber: Ebru Buket Dönmez

BAİBÜ’de, 3 Ekim’de akademik yıl başlıyor. Ülkenin dört bir yanından öğrenciler Bolu’ya geldi. Barajın kaldırılmasının da etkisiyle bölüm kontenjanları ve yurt kontenjanlarında doluluk oranı %100’e ulaştı. Bölüm açısından zenginleşme çabasında olan BAİBÜ’de bu sene ilk kez açılan Beslenme ve Diyetetik Bölümü de %100 dolarak tercihler arasında yerini aldı.

Tabir yerindeyse adeta üniversite şehir olma yolunda ilerleyen Bolu’da öğrencilerin ekonomiye ve sosyalleşmeye etkisi büyük.

AKADEMİK YIL TAKVİMİ AÇIKLANDI

26 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen ders kayıtlarının ardından öğrenciler 3-7 Ekim arası ders ekleme ve çıkarma işlemlerini gerçekleştirecek.

6 Ocak 2023’te sona erecek olan derslerin devamında 9-22 Ocak 2023’te dönem sonu sınavları yapılacak. 6 Şubat’ta güz yarıyılı sona erecek ve 26 Şubat’a kadar ara tatil yapılacak.

20-26 Şubat 2023 tarihlerinde bahar yarıyılı için ders kayıtları ardından 27 Şubat’ta dersler başlayacak. 27 Şubat-3 Mart tarihlerinde ders ekleme ve çıkarma işlemi yapılacak. 2 Haziran 2023’te ise son dersler yapılacak ve 5-18 Haziran’da dönem sonu sınavlarının gerçekleştirilmesiyle akademik yıl sona erecek.

KONTENJANLAR %99 VE %100 ORANINDA DOLDU

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin ön lisans ve lisans program ve bölümlerine yerleşen öğrenci sayısı ve doluluk oranları belli oldu.

Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan bölümler hariç, lisans bölümlerinde 3 bin 720 olan genel kontenjanın 3 bin 689’u, ön lisansta ise 2 bin 531’i doldu. Böylece 6 bin 251 olan genel kontenjanın tamamına yakını dolarak oran yüzde 99.17 oldu.

İLK KEZ ÖĞRENCİ ALAN BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ’NDE DOLULUK ORANI YÜZDE 100 OLDU

Bu yıl ilk kez öğrenci alan Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nün doluluk oranı yüzde 100 oldu. YKS sonuçlarına göre, özel yetenek sınavları ile öğrenci alan bölümler hariç, ön lisansta 2 bin 531, lisansta ise 3 bin 720 olmak üzere toplam 6 bin 251 olan genel kontenjanın tamamına yakını dolmuş oldu.

“DOLULUK ORANI EN YÜKSEK ÜNİVERSİTE BİZİM ÜNİVERSİTEMİZ DİYEBİLİRİZ”

BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, yeni eğitim-öğretim yılına ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, “Bu yıl özellikle barajın kısmen kaldırılması ve kontenjanlarla doluluk oranları lisans programlarında yüzde 99'u buldu, ön lisans programlarında yüzde 98,4 seviyesinde. Bu da oldukça tatmin edici bir sayı. Bölge üniversitelerine baktığımız zaman doluluk oranı en yüksek üniversite bizim üniversitemiz diyebiliriz.” ifadelerini kullandı.

YURTLARDA DA DOLULUK ORANI %100

Bolu’da 8 bin 171’i kız, 4 bin 485’i erkek olmak üzere toplam 12 bin 656 kapasiteye sahip 11 yurt yedeksiz olarak tamamen doldu. Alişarlı, kısmi açıkların bulunduğunu belirterek, “Bakanlık yatak kapasitesini artırarak çok daha maliyeti düşük, yine aynı konforda öğrencilerin kalması sağlandı. Şu anda hem kız öğrenci yurtlarında hem de erkek öğrenci yurtlarında kısmi açıklar var. Yani yeni öğrenci de gelse rahat bir şekilde Kredi Yurtlar Kurumunun binalarında kalma şansına sahipler.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim