Aşkı, hüznü ve gurbeti türkülerinde ilmek ilmek işleyen, Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş, vefatından önce son konserini verdiği Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde düzenlenen sergi ve konser etkinliğiyle anıldı.

BAİBÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencilerinin hazırladıkları Neşet Ertaş portrelerinden oluşan sergi ile merhum sanatçının bağlaması eşliğinde hayat bulmuş, gönülleri titreten türkülerinin seslendirildiği konsere ilgi büyük oldu.

Kongre Merkezi Bordo Salonda, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinliğe; Bolu Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Dündar Şahin Güngör, Bolu İdare Mahkemesi Başkanı Turgut Delal, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yılmaz, Baro Başkanı Av. Sabri Erhendekçi, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Haluk Saygılı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Cemil Sarıcı ile Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Aydın Him ve Prof. Dr. Samettin Gündüz, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Serkan Ece, akademisyenler, öğrenciler ve konuklar katıldı.

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNİN NEŞET ERTAŞ RESİM SERGİSİ AÇILDI

Etkinlik kapsamında ilk olarak, Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencilerinin el emeğiyle hazırladığı, merhum Neşet Ertaş’ın kara kalem, suluboya ve yağlı boya portre ve eserlerinden oluşan resim sergisinin açılışı yapıldı. Sergiyi gezen protokol üyelerine, Resim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Melek Akyürek ve eser sahibi öğrenciler tarafından çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Sergi açılışının ardından Kongre Merkezi Bordo Salonda düzenlenen konserde, arif kişiliği ve sanatsal dehası ile insanlığa örnek olmuş merhum sanatçı Neşet Ertaş’ın türküleri, değerli akademisyen ve sanatçılar Dr. Öğr. Üyesi Can Doğan, Doç. Dr. Aşkın Çelik, Öğretim Görevlisi Gülcan Hacısüleymanoğlu ve Bektaş Dolu tarafından seslendirildi.

DEĞERLİ SANATÇI HASAN HÜSEYİN GENÇ, NEŞET ERTAŞ TÜRKÜLERİNE BAĞLAMASIYLA EŞLİK ETTİ

TRT Radyolarının değerli sanatçısı Hasan Hüseyin Genç’in bağlamasıyla eşlik ettiği türküler, Doç. Dr. Kutup Ata Tuncer, Doç. Dr. Aşkın Çelik, Dr. Öğr. Üyesi İsmail Sözen, Dr. Öğr. Üyesi Can Doğan, Yücel Taşkın, Atakan Akça, Osman Koçak ve Ferdi Durmaz’dan oluşan orkestra eşliğinde seslendirildi.

Programı düzenleyen Dr. Öğr. Üyesi Can Doğan, “Tezeneden Tuvale Neşet Ertaş projemizi destekleyen kıymetli Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı hocamıza, projenin başından sonuna enerjisi hiçbir zaman düşmeyen, bize her zaman destek veren Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Serkan Ece hocamıza ve Üniversitemizin Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğüne çok teşekkür ediyorum.” dedi.

“BU PROGRAMA EMEK VEREN TÜM SANAT GÖNÜLLÜSÜ DOSTLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenleri tebrik eden Rektör Alişarlı, “Bu programa destek veren sanat gönüllüsü dostlarımıza, değerli sanatçılarımıza öncelikle teşekkür etmek istiyorum. Hem üniversitemizden hem de diğer illerden ve üniversitelerden bu kış gününde Bolumuza gelerek misafirimiz oldular. Bu da ayrı bir takdiri hak ediyor diye düşünüyorum. Programda emeği geçen çok kıymetli hocalarımız ve sanatçılarımız var, projeyi hazırlayıp hayata geçiren Can Doğan ve Melek Akyürek hocalarıma huzurlarınızda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Bazen projeyi ortaya koymak yeterli olmuyor. Ona inanıp, güvenip, hayata geçirmek için ‘Ben de varım.’ diyen insanların olması gerekiyor. Bu noktada da TRT Sanatçısı Hasan Hüseyin Genç beyefendiye, Aşkın Çelik  hocamıza, Bektaş Dolu beyefendiye, Gülcan Hacısüleymanoğlu hocamıza ve tüm kıymetli sanatçılarımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

REKTÖR ALİŞARLI, SPONSOR FİRMA VE TEMSİLCİLERİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Etkinliğe katkı sağlayan sponsor firma ve kuruluşlara da şükranlarını sunan Rektör Alişarlı, özetle “Programda, projeye destek veren kıymetli misafirlerimiz de bulunmakta. Biz elbette üniversite olarak birçok faaliyeti tek başımıza yapmaya muktediriz ama biz, yaptığımız tüm faaliyetlere Bolu’nun kıymetli isimlerinin el vermesini, destek vermesini istiyoruz. Bunun için de kendilerini arayıp, ‘Böyle bir projemiz var, destek verir misiniz?’ diye soruyoruz. Onlar da sağolsunlar, şu ana kadar bizi hiç kırmadılar ve her türlü projemize destek verdiler” diyerek teşekkür etti.

TRT ERZURUM RADYOSU BAĞLAMA VE SES SANATÇISI NURULLAH AKÇAYIR, BAİBÜ’YE KONUK OLACAK

Rektör Alişarlı, konuşmasını, 2022 yılının ilk ayında TRT Erzurum Radyosu Bağlama Sanatçısı Nurullah Akçayır’ın üniversitemize konuk olacağı müjdesini vererek tamamladı.

Tezeneden Tuvale Neşet Ertaş sergi ve konser etkinliğine destek veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay ile sponsor firmalar İnsan ve Toplum Bilimleri Araştırmaları Dergisi temsilcisi Doç. Dr. Mustafa Yiğitoğlu, Petek Kırtasiye temsilcisi Kemal Sert, Barilla temsilcisi Murat Bozkurt, Narven Termal Kasaba temsilcisi Serdar Yıldız, Bolu Koru Otel temsilcisi Selahattin Yılmaz ve Bolu Hilton Otel temsilcisi Necip Çarıkcı’ya teşekkür belgeleri ve plaketlerini veren Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı Gazella Otel’e de teşekkür etti.

BEKTAŞ DOLU İCRASIYLA SALONU ÇOŞTURDU

Orta Anadolu’nun genç ve yetenekli sanatçısı Bektaş Dolu, Huharrem Ertaş’ın bozlak eserlerinin icrasıyla başlattığı konserine Neşet Ertaş’ın eserleriyle devam etti. Türkülerin hikayelerine de kısa kısa değinen Dolu hiç dinmeyen saz ve söz performansı ile konseri dinlemeye gelen sanatseverlere unutulmayacak anlar yaşattı. Dolu, konser sonrası dakikalarca alkışlandı.

REKTÖR ALİŞARLI’DAN AKADEMİSYEN VE SANATÇILARA TEŞEKKÜR PLAKETİ

Konserin sonunda, “Kötü insanın türküleri yoktur.” diyen Neşet Ertaş’ın bağlaması eşliğinde hayat verdiği türkülerini başarıyla seslendiren ve sazlarıyla eşlik eden akademisyen ve sanatçılar Hasan Hüseyin Genç ve Bektaş Dolu, Doç. Dr. Aşkın Çelik, Doç. Dr. Kutup Ata Tuncer, Dr. Öğr. Üyesi İsmail Sözen, Öğretim Görevlisi Gülcan Hacısüleymanoğlu, Yücel Taşkın, Atakan Akça, Osman Koçak ve Ferdi Durmaz ile programı düzenleyen Dr. Öğr. Üyesi Can Doğan ve Doç. Dr. Melek Akyürek ile sunucu  Arş. Gör. Seda Kaya’ya teşekkür belgeleri ve plaketleri, Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı tarafından takdim edildi.

Doç. Dr. Melek Akyürek ise, Rektör Alişarlı’ya Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Senanur Karakoç’un, sergide de yer alan Neşet Ertaş karakalem portre çalışmasını hediye etti. Tezeneden Tuvale Neşet Ertaş etkinliği, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Editör: TE Bilisim