Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, lisans mezunlarına yeni bir kariyer imkânı sunuyor. 4 yıllık lisans mezunları için açılan İletişim Bilimleri Online Tezsiz Yüksek Lisans programı, bu yıl ilk öğrencilerini alıyor.

Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nde açılan İletişim Yüksek Lisans programına başvurabilmek için herhangi bir lisans programından (4 yıllık) mezun olmak yeterli olacak. Başvuru için yabancı dil veya ALES puanı şartı da aranmayacak.

Açılan programla ilgili bilgi veren Bolu Abant İzzet Baysal Bilimleri Tezsiz Yüksek Lisans Programında ders ve sınavlar uzaktan eğitimle yapılacak. BAİBÜ İletişim Fakültesi Dekanı ve İletişim Bilimleri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Muhsin Halis, açılan programın üniversitede bir ilk olduğunu belirterek, “İletişim, bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de olduğu gibi akademik sahada kariyer yapmak isteyenler için popüler bir alandır. İletişim Bilimleri Anabilim Dalı, içinde 4 anabilim dalından oluşan interdisipliner bir yapıya sahiptir. Gazetecilik, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Radyo, Televizyon ve Sinema ile Görsel İletişim Tasarımı alanlarında kendisini geliştirmek isteyen lisans mezunlarının ilgisini çekeceğinden şüphemiz yoktur. Kontenjanımız ilk dönem için 50 öğrenci ile sınırlı olacak ancak sonrasında bu sayının artacağını ümit ediyoruz” dedi.

İletişim Bilimleri Tezsiz Yüksek Lisans Programına başvurular 13 Eylül 2020 tarihine kadar üniversitenin web sitesinden yapılabilecek.

Yüksek lisans programında dersler Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (İBUZEM) sistemi üzerinden gerçekleştirilecek ve proje ile birlikte 1 yıl içinde tamamlanabilecek.

Editör: TE Bilisim