Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ), toplumda farkındalık oluşturmak ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla kapılarını fiziksel engelli bireylere ve dezavantajlı gruplara açıyor.

Fiziksel engelli ve dezavantajlı bireylerin karşılaştıkları sorunları ve riskleri araştırmak ve bu sorunların çözümüne yönelik çalışmalar yapmak amacıyla Bolu Fiziksel Engelliler ve Gönüllüler Derneği BOFED ile iş birliği protokolü imzalandı.

Protokol metni, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaman ve BOFED Başkanı Sezer Dizmen tarafından imzalandı.

Bu kapsamda, fiziksel engelli bireylerin ve dezavantajlı bireylerin fiziksel işlevleri ve çalışma kapasiteleri, sosyal ve bilişsel becerileri ile üretkenlikleri ve verimliliklerinin geliştirilmesi için etkinlikler planlanacak. Dernek üyeleri ile iş birliği içerisinde bireylerin yaşam kalitelerini artırmak için çalışmalar yapılacak, strateji ve politikalar geliştirilecek. Üniversitede gerçekleştirilen konferans, panel, seminer gibi bilimsel etkinliklere katılımları sağlanacak.

Dernek üyesi engelli ve dezavantajlı bireyler, imkânlar dahilinde Spor Bilimleri Fakültesi’ndeki spor faaliyetlerine ve yüzme etkinliklerine katılabilecek; kütüphane hizmetlerinden yararlanabilecek. Üniversitede eğitim gören engelli ve dezavantajlı öğrencilerin, Bolu’da engellilere yönelik faaliyetlerde bulunan sivil toplum kuruluşları ile tanışmaları ve dayanışmaları için çalışmalar yapılacak.

 

Editör: TE Bilisim