Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında tüm bakanların katıldığı Koronavirüs toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın üniversitelerin üç hafta tatil olacağını duyurmasının ardından Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nden ilk açıklama geldi. Koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında tatilin öğrenciler için geçerli olacağı üniversitelerdeki idari ve akademik personele tatil olmayacağı, bu konuda önümüzdeki günlerde rektörlerle yapılacak değerlendirme sonrası karar verileceği bildirildi.

BAİBÜ’DEN İLK AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı tarafından alınan tatil kararı sonrası Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğünden de ilk açıklama geldi. BAİBÜ’den yapılan açıklamada; “Cumhurbaşkanlığının aldığı karar gereği, 16 Mart Pazartesi gününden itibaren üniversiteler eğitimlerine 3 hafta süreyle ara vermiştir. Bu süre içerisinde ve sonrasında, eğitim ve faaliyetlere yönelik düzenlemeler hakkında üniversitemiz tarafından ilerleyen günlerde bilgilendirilmeler yapılacaktır. Akademik ve idari personel normal mesailerine devam edeceklerdir” ifadeleri kullanıldı.

FAALİYETLER ERTELENDİ

BAİBÜ’de tatil süresince etkinliklerin düzenlenmeyeceğinde dair ise; “Üniversitemizin koronavirüs’e karşı aldığı önlemler kapsamında, bugün itibariyle, tedbiren, üniversitemiz bünyesinde gerçekleştirilecek tüm toplu etkinlikler (kongre, konferans, panel, söyleşi, tiyatro, konser vb.) ikinci bir duyuruya kadar ertelenmiştir” açıklaması yapıldı.

Editör: TE Bilisim