Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü öğrencisi Milli Güreşçi Abdülvasi Balta, Avrupa Güreş Şampiyonası’nda 3’üncü oldu.

7-13 Mart 2022 tarihleri arasında Bulgaristan’da düzenlenen U23 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda ülkemizi temsil eden Abdülvasi Balta, Ermenistanlı rakibi Mushegh Mkrtchyan’ı yenerek, erkekler serbest stilde Avrupa 3’üncüsü oldu. Abdülvasi Balta bu sonuçla, serbest stilde ülkemize ikinci madalyayı kazandırdı.

Erkekler Serbest Stil Müsabakalarında 79 kiloda bronz madalya için mindere çıkan Milli Güreşçi Balta, rakibi Mkrtchyan karşısında zaman zaman zorlansa da, maçı 2-1 kazanarak bronz madalyanın sahibi oldu.

Rektör Alişarlı’dan Abdülvasi Balta’ya Tebrik

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı yaptığı açıklamada, Avrupa 3’üncüsü olarak büyük bir başarıya imza atan Milli Güreşçi Abdülvasi Balta’yı tebrik ederek, başarılarının devamını diledi. Son yıllarda Türk sporunda elde edilen başarılara vurgu yapan Rektör Alişarlı, Abdülvasi’nin güreşte aldığı başarılı sonuçlarla, bir kez daha ülkemizi ve üniversiteyi gururlandırdığını söyledi.

Editör: TE Bilisim