Üniversite öğrencileri için büyük fırsatları barındıran, yükseköğretim kalite güvencesi sistemine öğrenci katılımının sağlanması için BAİBÜ ve YÖKAK Öğrenci Komisyonu arasında seminer gerçekleştirildi.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Rektörlüğü, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Öğrenci Komisyonu ile yükseköğretim kalite güvencesi sistemine öğrenci katılımının sağlanması ve yükseköğretimde kalite güvence kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla “Yükseköğretimde Kalite Güvencesi Sistemi ve Öğrenci Katılımı” konulu çevrimiçi seminer düzenledi.

Çevrimiçi gerçekleşen seminerin moderatörlüğünü Rektör Yardımcısı ve Üniversite Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Kamil Gürel ve Kalite Komisyonu Öğrenci Üyesi Nida Bayhan yaptı. YÖKAK Uzmanı ve YÖKAK Öğrenci Komisyonu Akademik Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Gonca Uludağ, YÖKAK Öğrenci Komisyonu Üyesi Simge Ayyıldız ile YÖKAK Öğrenci Komisyonu Başkan Yardımcısı Sena Çatal’ın konuşmacı olarak katıldığı semineri öğrenciler başta olmak üzere, Öğrenci Komisyonu Üyeleri ve akademisyenler takip etti.

“YAPARAK ÖĞRENSİNLER DİYE, ÖĞRENCİ KALİTE TOPLULUĞU KURMAYI AMAÇLADIK”

Çalışma hakkında bilgi veren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürel, “Kalite yönetim sistemleri aslında, farklı bakışları bir araya getirmekte ve ihtiyacımız olan bütünsel bakışı sağlamaktadır. Ayrıca, kalite güvencesi sistemleri yükseköğretimde dışında özel sektör, sağlık kurumları gibi birçok sektörde yaygın şekilde uygulanıyor. Bu kapsamda, öğrencilerimiz, mezun olduktan sonra birçok alanda kalite çalışmalarıyla karşılaşacakları için, öğrenciyken bunlara dair birtakım faaliyetler, çalışmalar yapabilsinler bazı unsurlarını yaparak öğrensinler diye, Üniversitemizde Öğrenci Kalite Topluluğu kurmayı amaçladık” dedi.

“İŞ BULMALARINDA AVANTAJ SAĞLAR”

Programın öğrenciler için iş bulma noktasında avantaj sağlayacağını belirten Prof. Dr. Gürel, “Bağımsız bir dış kuruluş, örneğin Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünü akredite ettiği zaman, o bölümden, o programdan mezun olan öğrenciler, en azından belli bir standardın üstünde bilgi alarak mezun olduklarını garanti altına almışlardır. Diplomalarında ya da mezuniyet belgelerinde belirtildiğinde, iş bulmalarında avantaj sağlar. Bu sadece dersi veren öğretim üyelerinin ya da fakülte yönetiminin tek başına yapacağı bir şey değil” ifadelerini kullandı.

“ÖĞRENCİLERDEN TALEP BEKLENİYOR”

Öğrenciler, bu konuda yeterli talepte bulunmazlarsa ki yani gerçekten bu manada talebe olunursa, kalite süreçlerini biz daha hızlı bir şekilde sağlayabiliriz. Öğrencilerimiz bunun kendileri için ve kurumumuz için önemini anladıklarında, bu talepleriyle bize destek olmuş olacaklar. Biz öğrencilerimizden bunları bekliyoruz” şeklinde konuştu.

YÖKAK Öğrenci Komisyonu’nun çalışmalarına ve tüm duyurulara @kaliteelcisi sosyal medya hesaplarından ve www.yokak.gov.tr adresinde “öğrenci katılımı” sekmesinden erişilebilir.

Editör: TE Bilisim