Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu 236 milyon TL maliyetli 5 tesisin açılışı için Bolu’ya geldi. Bakan Eroğlu, ilk olarak Bolu Valisi Aydın Baruş’u makamında ziyaret etti.

Haber:ASLI AKIŞ

5 tesisin açılış töreni öncesinde Bolu Valiliğine gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nu Bolu Valisi Aydın Baruş, valilik binası önünde karşıladı. Ziyarette ilk olarak Valilik Şeref Defterini imzalayan Bakan Eroğlu daha sonra Vali Baruş ve beraberindekiler ile birlikte valilik makamına geçtiler.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Bolu’daki ilk durağı Bolu Valiliği oldu. Bakan Eroğlu’nun buradaki ziyaretinde; Bolu Valisi Aydın Baruş, AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, AİBÜ Rektörü Mustafa Alişarlı, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, Yeniçağa Belediye Başkanı Recayi Çağlar  hazır bulundu.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bolu Valiliği ziyaretinde bir basın toplantısı düzenledi. Ziyarette ilk konuşmayı yapan Bolu Valisi Aydın Baruş, basın toplantısında Bakan Eroğlu’na teşekkür etti. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nu ilimizde ağırlamaktan son derece onur duyduklarını ileten Vali Baruş; “İlimize şeref verdikleri için Sayın Bakanımıza çok teşekkür ediyoruz. İlimize gösterdikleri yakın ilgi çerçevesinde bugün de ilimizde inşasına başlanacak olan baraj inşaatlarının temellerinin atılması ve diğer tesislerin açılışının yapılması ile ilgili bir programımız var. Sayın Bakanım, ben her zaman olduğu gibi sizin ilimize verdiğiniz önem, ilimize kazandırmış olduğunuz büyük yatırımlar hem tarım sektörümüze hem de turizm sektörüne olan katkılarınızdan dolayı tüm Bolulular adına şükranlarımı ifade ediyorum” diye konuştu.

“KAHRAMAN ORDUMUZ BÜYÜK BİR DESTAN YAZIYOR”

Vali Baruş’un konuşmasının ardından Veysel Eroğlu, sözlerine Afrin’de çıkan çatışmalarda şehit olan askerlerimize rahmet dileyerek başladı. Bakan Eroğlu, “Öncelikle Afrin’de şehitlerimiz var. Allah gani gani rahmet eylesin. Özellikle bu mesele bizim bir beka meselemiz. Devletimizin beka meselesi. Dolayısıyla sonuna kadar gideceğiz ve gereğini yapacağız. Ama burada özellikle PKK-PYD-DEAŞ-FETÖ gibi terör örgütleri var ve bunların arkasında kimler var biliyoruz. Bu kapsamda kahraman ordumuz büyük bir destan yazıyor. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Yaralılarımıza da Allah’tan şifa niyaz ediyoruz. Kahraman ordumuza da muzafferiyet temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“ÇİFTÇİLERİMİZE HER YIL İLAVE GELİR ELDE EDECEK”

Bakan Eroğlu, basın toplantısında temeli atılan 5 projenin detayları hakkında bilgiler vererek şunları kaydetti: “Bolu’yu biz sadece doğa turizmi açısından değil aynı zamanda kongre ve sempozyumların yapılacağı bir merkez haline getirmeyi düşünüyoruz. Bugün burada gerçekten hasretle beklenen 5 tane tesisin temelini atacağız. Bu da 236 milyon TL bedelli projelerdir. Ben buraya yine yakın bir zamanda gelmiştim. Burada yeni müjdeler vermiştik. Hatta kısa zamanda gelip bu dev tesislerin temelini atacağımızı ilan etmiştik. Bugün de inşallah bu gelişimizin sebebi bu tesislerimizin temelini atmaktır. Bugün Seben Taşlıyayla Göleti Sulaması projesi ki; 32 bin 800 dekar arazi bu projeyle sulanacak ve yılda 21 milyon TL çiftçimizin cebine para girecek. Göynük’ta Hasanlar Barajı var ve bu da çok önemli. Bu da 7 bin 70 dekar tarım arazisini sulayacak ve yılda 4 milyon 600 bin TL ilave gelir getirecek. Göynük’te Dedeler Barajı var ve buranın temelini bugün atacağız ve 2 bin 472 dekar alanı modern sulama sistemleri ile sulayacak ve yılda yaklaşık 1 milyon 600 bin TL çiftçilerimize her yıl ilave gelir elde edecek.

“ALTYAPI TESİSLERİ VE ÇEVRE DÜZENLEMESİNİN DE TEMELİNİ ATACAĞIZ”

Diğer taraftan Orman Genel Müdürlüğü’nün de projeleri var. Bolu orman bakımından muhteşem bir ilimiz. Bolu ilimizi biz bakanlığımızın ili olarak kabul ediyoruz. Dolayısıyla buraya ne gerekiyorsa yapmak boynumuzun borcudur. Orman köylülerimize muazzam imkanlar sağlıyoruz. Bu orman köylülerimiz için de bir temel atma merasimi yapacağız. Ağaçlandırma, gelir getirici tür tesis edilmesi projeleri çok önemli. Biz artık orman köylülerini hasım değil hısım olarak kabul ediyoruz. Ormana yakın yerlerde gelir getirici türler dikerek, 3 yıl bakım ve masrafları ormana ait geliri 49 yıl vatandaşa ait sertifika veriyoruz bugün de böyle bir çalışmamız yapılacak. 2 köyümüze gelir getirici ormanlık alan kurarak onların kura çekerek eşit ve adil bir şekilde bunları dağıtacağız. Diğer taraftan burası aynı zamanda Doğa Koruma ve Milli Parklarımızın önemli bir merkezi. Burada tabiat parkları ve milli parklar çok sayıda var. Onların da bir dizi yatırımımız var. Yedigöller Milli Parkı altyapı tesisleri ve çevre düzenlemesinin de temelini atacağız. Hayırlı olmalarını diliyoruz.

“BOLU’YA 7 MÜJDE DAHA GETİRDİK”

Bolu’ya şimdiye kadar 57 müjde vermiş oluyoruz ve bunların toplamı 338 milyon TL’dir. Daha önce burada 50 müjde vermiştik. Bunlardan 38 müjdeyi bitirdik ve 12 tanesi kaldı. İnşallah onlar da bitirilecek. Zaten Bakanlığımızda 2018-2019 yıllarını Bolu’da yatırımlarda hamle yılı ilan ettik. Yeni olan 7 müjdemizin 5’i Orman Genel Müdürlüğü’nün diğer 2’si ise Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün projeleridir.

“HEP BİRLİKTE BOLU’NUN HİZMETKÂRIYIZ”

Biz Bolu’yu çok seviyoruz. Bolu’ya apayrı bir ilgimiz var. Biz hep birlikte Bolu’nun hizmetkârıyız. Ne gerekiyorsa yapacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakanımızın Bolu’ya çok sevgileri var ve Bolu’ya ne gerekiyorsa yapılmasını istiyorlar. Çalışkan Valimiz, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanlarımız var, teşkilatımız var. Şu ana kadar hükümetimiz Bolu’ya 9 milyar TL yatırım yapmış bizim de burada 2 milyar 11 milyon TL’lik bir yatırımımız var. Bolu’ya yapılan bu hizmetler yeterli değil. Ben Bolu’ya daha da çok yatırım yapılması için az önce talimat verdim. İnşallah Bolu çok muhteşem bir merkez olacak. Ayrıca biz Gerede için de önemli çalışmalar yapıyoruz. Talepleri geldiğinde de diğer Belediye Başkanlarımızın da taleplerini aldık. Gerede’deki atık suları arıtacak projeler hazırlandı. Güzel bir ileri biyolojik arıtma tesisini Gerede’ye yapacağız. Bunların hayırlı olmasını gönülden temenni ediyorum. Allah hayırlı, bereketli eylesin”

Bakan Eroğlu, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Editör: TE Bilisim