Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, orta düzey ve ağır engelli kişilerin aşılanmaya başlayacağını duyurdu. Koca, “Tam bağımlı orta düzey ve ağır engelli vatandaşlarımızın aşılanması başlıyor” dedi.

Haber: Ali Çağrı Demirtaş

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınla mücadele dönemi aşılama çalışmaları kapsamında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, engelli vatandaşların aşılanacağını duyurdu. Bakan Koca’nın sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşımın ardından belirtilen düzeyde engeli olan bireylerin aşılamaları başladı.

Bakan Koca Twitter’dan yapmış olduğu paylaşımında “Aşı programımızda öncelikli bir grubu daha aşılamaya başlıyoruz. Bugünden itibaren tam bağımlı orta düzey ve ağır engelli vatandaşlarımızın aşılanması başlıyor. Bu güce güvenin” ifadeleri yer aldı

Fahrettin Koca daha önce de 40 yaş üstü vatandaşların en geç Haziran ayı sonuna kadar aşılanmaya başlayacağını belirtmişti. Koca “En geç haziran sonu itibarıyla 40 yaş üstünü aşılayabileceğimizi, 30 milyon aşıyla bunu 30-35 yaşına düşürebileceğimizi ifade etmek istiyorum. 40 yaş üstünü aşılayabileceğimizi ama bunun 30-35 yaşıyla ilgili bu son 30 milyon rakamıyla bunu söyleyebileceğimi ifade ediyorum” kelimelerini kullandı.

 

Editör: TE Bilisim